World of Tanks dobio bitke ogromnih razmera

World of Tanks dobio bitke ogromnih razmera

U gotovo 10 godina postojanja igre koja se zasniva na borbama ogromnih čeličnih zveri, svima poznate kao World of Tanks, navikli smo se na okršaje koji uključuju 15 igrača sa jedne strane i 15 igrača sa druge.

Wargaming tokom ovog dugog perioda nije menjao mnogo, niti je nešto preterano eksperimentisao, pa barem ne do sada. Od danas u ovoj igri imate priliku da učestvujete u bitkama većih razmera u odnosu na one na koje ste navikli, pošto je format borbi 30v30 na dosta većim mapama.

Ovaj mod igranja je dostupan isključivo za Tier VIII i Tier X tenkove, tako da će biti maksmalno izbalansiran, ako ste se za to brinuli. Limit za artiljeriju takođe postoji, i dozvoljene su do 4 artiljerije u svakom timu. Kako biste ušli u ove bitke, štiklirajte opciju u podešavanjima kao na slici ispod, a u nastavku teksta vas očekuje i par reči o mapama.

Grand Battles World of Tanks
Štiklirajte opciju “Grand Battle” i spremni ste

Za igranje ovih ogromnih bitaka su napravljene posebne mape, takođe ogromne. Njih ima ukupno tri – Klondike, Nebelburg i Hinterland – a Wargaming možda proširi ponudu u zavisnosti od popularnosti moda.

Svaka mapa je u suštini ista, poseduje nekoliko odeljka koji su idealni za sukobe teških i srednjih tenkova, uzvišenja na kojima se lovci tenkova mogu pozicionirati i čekati svoje žrtve. Mape se razlikuju u vizuelnom smislu, pa tako imamo zimsku i dve letnje mape sa gradskim i otvorenim delovima. Više detalja i saveta vas očekuje na ovom linku.

Imali smo prilike da zaigramo par bitaka u ovom modu i prema prvim utiscima mod je dosta zanimljiv za igranje. Ono što je uvek potrebno je koordinacija između timova tokom čitavog meča, što ume da potraje. Igranjem u ovom modu vas očekuje dosta nagrada u vidu medalja i sličnog.

Grand Battles predstavlja pravo osveženje u World of Tanks u odnosu na standardnu ponudu igranja i donosi novo iskustvo sa duplo više taktiziranja i napetosti.

Podsećamo vas da je u toku akcija u Black Marketu gde po specijalnim cenama možete ugrabiti dobre tenkove i specijalne skinove. Takođe imate i posebne misije povodom iskrcavanja u Normandiji koje vam povećavaju zarađeno iskustvo.

Related Articles