Apex Legends saveti koje možda niste znali

Apex Legends saveti koje možda niste znali

Apex Legends je fantastična igra u koji je dosta lako uskočiti, ali iako je easy to learn, ona je takođe i hard to master, pa će vam trebati dosta vremena i prakse kako biste dogurali da samog vrha i osvajanje titule šampiona vam postala svakodnevna praksa i nešto rutinsko.

RUR ekipa želi da vam taj put do vrha olakša i za vas je pripremila par valjanih saveta i skrivenih trikova je verovatno niste znali, ili ste ih zaboravili.

Dosadne saborce možete utišati u par klikova. Nije baš neki savet koji se generalno tiče igranja, ali ako igrate sa random igračima onda ste svakako već nekoliko puta naleteli na igrače koji ne umeju da začepe i puste vas da se fokusirate. Mjut im možete podeliti odmah u lobiju, a tokom meča odlaskom u opcije.

Apex Legends Bloodhound
Molim za tišinu

Kada je kretanje u pitanju, jump pad koji octane ostavlja možete maksimizovati tako što ćete pritisnuti dugme za skok u istom trenutku kada skačete, što će vam omogućiti da odete dosta dalje, a ako držite dugme za skok tokom penjanja, garantovano ćete se popeti više nego bez njega. Ako želite da se krećete što brže onda skonite oružje iz ruku i koristite slajdovanje u svakom trenutnku, a ako ste multitasker, inventori možete prilagođavati dok trčite, što ume biti korisno kada znate da nema opasnosti u blizini.

Octane Jump pad
Oktanov Jump pad je zapravo jako koristan

Kako biste što duže izdržali tokom samih borbi, na raspolaganju uvek imajte male štitove, jer je za njihovu primenu potrebno jako malo vremena, a dobićete ono što vam može sačuvati glavu. Lifeline ima jako zgodnu pomoć koja vraća HP igračima i to nebitno da li je u pitanju saborac ili neprijatelj, tako da ako vidite healbota na raspolaganju, slobodno priđite i regenerišite se, ili ga iskoristite kao mamac. Od sposobnosti, Mirage ima Decoy koji otkriva lokaciju neprijatelja odakle su pucali na mapi, na šta bi bilo okej da obratite pažnju, a zamke koje Caustic koristi mogu blokirati vrata, što je odlična zaštita.

Lifeline Healbot
Kosovka devojka – “Apex Legends” edition

Kod vraćanja saborca u bitku nije bitno da igrač koji je pokupio baner mora i da aktivira respawn stanicu, već drugi saborac već može otrčati na to mesto i ubrzati proces vraćanja palog igrača u brobu. Ovde je definitinvno bitna koordinacija između igrača. Nje svakako ima ako igrate sa prijateljima koje poznajete, dok je dosta retka situacija kada naiđete na random igrače koji “znaju znanje”.

Apex Legends Revive station
Jako zgodna stvar u Apex Legends je respawn mehanika, to je jedna od stvari koja čini Apex Legends odličnom igrom

Toliko za sada, a očekujte nas uskoro i sa ostalim savetima i ne zaboravite da igra kažnjava loše saborce.

U međuvremenu, podelite u komentarima neke od saveta koju su vama pomogli.

Related Articles