SKT deklasirao Kingzone; Uskoro finale koje svi željno iščekuju

SKT deklasirao Kingzone; Uskoro finale koje svi željno iščekuju

Tokom cele sezone, dva tima su se borila za titulu najboljeg u LCK ligi. SANDBOX i DAMWON su učinili stvar nešto interesantnijom, dok je Kingzone DragonX sasvim solidna ekipa na trećoj poziciji. Ipak, dve ekipe koje se izdvajaju od ostalih, ekipe za koje nikako ne možemo da kažemo koja je bolja – Griffin i Sk Telecom T1, sastaće se u velikom finalu korejske lige.

U jučerašnjem polufinalnom okršaju, SKT je fanovima ekipe Kingzone jasno stavio do znanja gde pripadaju. Iako je bilo neizvesnih momenata u partijama, SKT je dokazao da je bolji tim, nadigravši bot lejne Kingzonea, koji važi za najsnažniju kariku ekipe. Novo pojačanje SKT-a, AD keri Park ’’Teddy’’ Đin-seong, konačno je pronašao ekipu sa kojom može da pokaže svoje umeće. Iako nema iskustva kao njegov protivnik Kim ’’Deft’’ Hjuk-kju, Teddy je konstantno vršio pritisak na protvnički bot lejn.

Kingzone se vratio u igru u drugoj partiji, gde su im svi lejnovi dobijali. SKT je ostao na samo jednoj neksus kuli i to sa 60 HPa, ali je njihova odlična lejt gejm igra ponovo došla do izražaja zahvaljujući odličnom timfajtu, gde su zasijali Teddy i njegov suport Čo ’’Mata’’ Se-hjong. Ključni potez napravio je i svima dobro poznati – Li ’’Faker’’ Sang-hajok, koji je uspeo da obezbedi Barona za svoju ekipu.

Nakon što je napravio nekoliko grešaka u prve dve partije, Faker je u poslednjoj pokazao zašto važi za jednog od najboljih igrača ikada. Obezbedivši rani first blood, postarao se da Kingzone ne sgtigne do lejt gejma sa svojom skejling kommpozicijom.

Jučerašnja pobeda odvela je SKT do velikog finala koje smo svi priželjkivali: best of 5 serija između njih i sjajnog Grifina. Poslednji put kada su se ove dve ekipe sastale, SKT je umalo zaustavio seriju vezanih pobeda Griffina, koji se bekdorom jedva izvukao.

Finalni okršaj zakazan je za 13. april, kada ćemo videti ko dobija prestižnu titulu najboljeg korejskog tima.

Related Articles