Fnatic napokon ostvario prvu pobedu ove sezone i to uz pentakill

Fnatic napokon ostvario prvu pobedu ove sezone i to uz pentakill

Početak nove sezone u LEC ligi, nekadašnjem EU LCS-u, bio je i više nego poražavajuć za Fnatic. Od tima koji je prethodne godine igrao u finalu Svetskog prvenstva, očekivalo se mnogo više. Niko nije mogao da pretpostavi da će Fnatic 2019. godinu  startovati sa četiri uzastopna poraza (SK Gaming, Origen, Vitality, Schalke 04).

Ipak, u jučerašnjem meču trećeg kola najveće evropske lige, Fnatic je napokon ostvario prvu pobedu protiv ekipe Rogue. Ekipa je izgledala mnogo kompaktnije i organizovanije, ali i dalje postoji primetna razlika u kvalitetu igre u odnosu na prethodnu godinu. Na njihovu sreću, najstariji član tima, Martn ’’Rekkles’’ Larson, poslužio je kao glavni oslonac u timu u borbi za pobedu.

Rogue se držao poprilično izjednačeno, sve do momenta kada je Rekkles pronašao svoju igru, sakupio četiri itema na Kai’Si i pokazao zašto je jedan od najboljih AD kerija na svetu. U odlučujućem timfajtu, ostvario je pentakill, što je Fnatic-u pomoglo da završe gejm i razbiju dosadašnju ’’kletvu’’.

Iako im je ovaj učinak bio i više nego potreban, ne smemo zaboraviti činjenicu da tim Rogue važi za najslabiji tim u ligi na papiru, ali pobeda je bila potrebna kako bi se podigao moral ekipe i poboljšao performans u predstojećim nedeljama nadmetanja.

Related Articles