Fortnite igrač iz Švedske preminuo na TwitchCon-u

Fortnite igrač iz Švedske preminuo na TwitchCon-u

Fortnite: Battle Royale je bio velika zvezda ovogodišnje TwitchCon konvencije sa velikom zasebnom halom prepunom raznovrsnih aktivnosti za mlade i odrasle, kao i arenom u kojoj se održalo finale Fall Skirmish turnira.

Ipak to finale nećemo pamtiti toliko po pobednicima i sjajnim partijama već po nesrećnom slučaju smrti jednog igrača. Švedski Fortnite takmičar Bogdan, je krajem oktobra pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi od strane saigrača Dominika “RazZzero0o” Bekmana.

Bogdan je preminuo u 21. godini života, a njegov saigrač navodi da nije bilo nikakvih naznaka da mu je loše pre nego što su otišli na spavanje. Ipak, ova dva igrača su bila pod velikim stresom pre i tokom samog turnira jer im je ovo prvi put da su iz Evrope otišli u SAD.

Put je bio dosta težak i u finansijkom smislu, jer su igrači sami plaćali troškove putovanja, zbog čega su morali da se dobro potrude da završe u top 50 kako bi imali novca da se vrate kući.

Bogdan i RazZzero0o su uspeli da završe na 18. mestu i time osvoje 10,000 dolara za povratak kući, ali je cena bila prevelika. Nadamo se da će Epic Games preminulog igrača na neko način ovekovečiti u samoj igri.

Related Articles