Capcom namerava da formira odsek za esports i da poveća nagradni fond na turnirima u 2019. godini

Capcom namerava da formira odsek za esports i da poveća nagradni fond na turnirima u 2019. godini

Poslednjih godina svi veći izdavači u svetu tabačina organizuju svoje turnire i lige sa nagradnim fondovima u iznosti od nekolicine stotina hiljada dolara. Na čelu pokreta je svakako Capcom, koji je započeo sa Capcom Pro Tourom pre više od četiri godine da bi danas igrači izlazili kao pobednici sa stotinama hiljada dolara. Capcom uviđa dobit od turnira, te nameravaju da nastave punom parom i u narednoj godini.

Capcom je u izveštaju za investitore naveo kako će sledeće godine formirati odsek za eSports sa namerom da stvore nove prilike za biznis kao i da stimulišu razvoj domaćeg tržišta, a u fokusu njihovih napora će biti Street Fighter V.

U izveštaju takođe stoji da će Capcom povećati nagradni fond za turniri kao i da će sponzorisati veći broj događaja, kao i da će sve to doći uz velike troškove.

U Capcomu očekuju da će neto prodaja porasti na 2.5 milijardi jena (22 miliona dolara), ali da će zbog većih ulaganja, koje uključuju veći nagradni fond kao i organizovanje turnira u svrhu širenja popularnosti, zabeležiti gubitak u poslovanju od 400 miliona jena (3.6 miliona dolara)

Za sada ne znamo kako će se ovo odraziti na Capcom Pro Tour naredne godine, ali je očigledno da Capcom ima nameru da aktivno učestvuje u razvoju takmičarske scene.

Izvor: Capcom

Related Articles