Grad Katovice produžuje ugovor sa Intel Extreme Masters do 2023.

Grad Katovice produžuje ugovor sa Intel Extreme Masters do 2023.

Malo je gradova koje tako jasno i nedvosmisleno nas asociraju na esport spektakle kao što je grad Katovice.

Ovaj maleni Poljski grad je zahvaljujući esport ulaganjima doneo gradu i državi milione, i na stotine hiljada turista koji svake godine dođu početkom proleća u ovaj gradić, koji tada postaje svetski epicentar esport zbivanja. Više o ovoj lepo i uspešnoj esport priči možete pročitati u našem tekstu koji se time bavi.

Danas pišemo o Katovicama jer je gradsko veće ovog grada potvrdilo da planira da nastavi saradnju sa ESL i Intel Extreme Masters i u narednih pet godina, odnosno do 2023. godine.

Ugovor između grada i ESL trenutno ističe 2019. godine, ali je grad glasanjem odlučio da produži ovu saradnju, čiji je prvi petogodišnji ciklus počeo 2014. godine. Odmah je odlučeno i da će biti uloženo oko 3,5 miliona evra u promociju i marketing događaja tokom narednih pet godina, događaja koji je samo prošle godine posetilo oko 180  000 ljudi, dok su milioni prati uživo prenose.

U 2019. će Katovice dobiti posebno važnu ulogu kada je u pitanju CS:GO, jer je Valve objavio da će to biti prvi Major u godini.

Related Articles