Rezultati turnira trećeg dana Japanizma

Rezultati turnira trećeg dana Japanizma

Prethodna dva dana smo imali prilike da ispratimo turnire u naslovima Namcoa i Arc System Worksa, dok su se trećeg dana Japanizma održali Mortal Kombat XL i Injustice 2 turniri čiji je izdavač Netherrealm studios. Treći dan je imao veću posećenost nego prošli, te se za Mortal Kombat XL prijavilo 29 takmičara, odnosno 22 za Injustice 2. Od veterana pa do najmlađih posetilaca konvencije, svi su se oprobali i dali sve od sebe u oba turnira što se odrazilo na kvalitet i napetost samih mečeva.

Međutim, nije bilo većih iznenađenja kada su u pitanju najbolje plasirani igrači, te su Danilo Tmušić i Žarko Micić bez većih problema stigli do finala Mortal Kombat XL turnira. Kao favorit u tom meču je ušao Danilo koji je osvojio veliki broj domaćih Mortal Kombat turnira među kojima se ubraja i Games Con. 2017, ipak, Žarko nije rival koga bi valjalo potceniti što je i pokazao odličnim partijama sa Johnny Cageom protiv Danila čime je i uspeo da ga savlada i da uđe u veliko finale na winners strani. Danilo se potom u Losers finalu sastao sa Ivanom Cvetkovićem koga je savladao sa 3-0 i ponovo se sastao sa Žarkom koga je u vrlo napetom prvom setu savladao rezultatom 3-2 i tako resetovao žreb. Činilo se da mu je upravo to bilo potrebno da uđe u svoj element pošto u drugom setu nije ništa prepustio slučaju i zasluženo slavio rezultatom 3-1 i tako potvrdio da je najbolji Mortal Kombat igrač na ovim prostorima.

Rezultati:

1. mesto- Danilo “Klemenca” Tmušić
2. mesto- Žarko “Gaz” Micić
3. mesto- Ivan “TFS Smirnoff” Cvetković

žreb

Ispod možete videti snimke mečeva sa turnira u Mortal Kombatu

Injustice 2 turnir je takođe bio pun uzbuđenja i kvalitetnih mečema po čemu nije zaostajao ni za Mortal Kombat turnirom. Još jednom se kao glavni favorit našao Klemenca, možda i još veći nego u Mortal Kombatu. Međutim, kako će se kasnije ispostaviti, osvajanje turnira nije bilo toliko jednostavno. Najveću prepreku mu je postavio Bojan Dacković koji se postarao da set traje što duže i da Danila dovede do granica njegovih mogućnosti. Ovoga puta, međutim, Danilo se postarao da ne ostavi mesta iznenađenju, te je Bojana uspeo da porazi i u Winner finalu i u velikom finalu i tako osvojio oba turnira u Netherrealm studio igrama, pokazavši da je trenutno u njima bez premca kod nas.

Rezultati:

1. mesto- Danilo “Klemenca” Tmušić
2. mesto- Bojan “TFS Šljisko Belić” Dacković
3. mesto- Miloš “Milozof” Mitrić

žreb

Time smo došli do kraja turnirskog programa na Japanizmu koji nam je pružio tri dana fantastičnih mečeva i nadamo se da ćemo sledeće godine moći da uživamo u još večim i boljim turnirima.

Related Articles