Sutra počinje finale ESC sezone 5

Sutra počinje finale ESC sezone 5

U petak osmog juna moći ćemo da gledamo osam ekipa kako se bore za nagradni fond od 660 000 dolara. U Vembli areni, u Londonu, sastaće  se četiri ekipe iz Evrope, tri iz Severne Amerike i jedna iz Brazila.

U grupi A glavni favorit će biti ekipa Astralis, koja u odličnoj formi ulazi u ovo takmičenje i u prvom meču će se sastati sa ekipom Cloud 9. Otkad je Cloud 9 napustio Stewie2k, oni ne mogu da povrate formu koju su imali na početku godine, kada su osvojili Boston mejdžor, ali pošto se grupna faza igra u stilu Best of 1, nije nemoguće da već na početku vidimo par iznenadjenja. Druge dve ekipe koje će se sastati u ovoj grupi su takođe skoro menjale sastav. Ovo će za fnatic biti prvi turnir na kojem će učestvovati Xizt, koji je došao u tim umesto Lekra, a u prvom meču pokušaće da nadigraju ekipu Liquida. Američka ekipa će ipak u prvom meču biti blagi favorit, ali neće smeti da potcene protivnika.

U grupi B ćemo moći po prvi put da gledamo novu ekipu G2, koja je ovog puta nakon povratka Shoxa posle operacije, sastavljena oko njega samog, i igrača po njegovoj preporuci. Posle duže vremena moći ćemo da gledamo opet SmithZz-a, za koga nije tajna da je blizak prijatelj Shoxa. Takođe jedan od legendarnih in game leadera Ex6TenZ, opet će predvoditi ekipu. G2 će biti ekipa od koje ne znamo šta da očekujemo, a u prvom meču sastaće se sa finalstom Star Series-a, ekipom NRG. Mladi tim iz Amerike je pokazao svoj kvalitet na prošlom turniru, ali sutra ćemo videti da li će nastaviti sa formom iz Ukrajine. U drugom meču gledaćemo brazilski tim Luminosity, koji u ovaj turnir ulazi sa promenljivom formom i sastaće se sa ekipom Faze, koja će opet učestvovati sa izmenom. Norvežanin Cromen će ovog puta zameniti Olofmeistera koji zbog privatnih razloga neće moći da učestvuje još neko vreme. Iako Faze nije imao puno vremena da se spremi sa novim igračem, oni će ipak biti veliki favoriti u prvom meču.

Nakon prvih mečeva u grupi, igraće pobednici oba meča, takođe u formatu best of 1. U subotu ćemo gledati mečeve poraženih ekipa i tada će se igrati best of 3. Gubitnici iz meča pobednika će igrati protiv pobednika eliminacionog meča, za drugo mesto u grupi. U nedelju od 13:15 gledaćemo prvo mečeve polufinala, a nakon toga zakazano je Veliko finale za 19:30.

Što se tiče ljudi koji će voditi program, uglavnom će biti talenti poreklom iz Velike Britanije, ali bićemo i u prilici da opet slušamo Sadokista, kome će ovo biti drugi turnir nakon pauze. Sa njim u duetu će naravno biti HenryG, a još od popularnih komentatora biće tu i ddk i James.

Sve mečeve ćete moći da pratite na adresi: https://gaming.youtube.com/faceit

Related Articles