Nigma je pobednik prvog Dota 2 Minora godine

Nigma je pobednik prvog Dota 2 Minora godine

Sinoć je bio poslednji dan prvog ”Dota Pro Circuit” u 2020. godini, a kao pobednik WePlay Minora u Bukovelu izašla je Nigma (bivši Team Liquid), koja je ovom pobedom obezbedila plasman na drugi Major u sezoni, koji će se održati u Lajpcigu.

Pre nego što smo gledali veliko finale na red je došlo finale lower bracketa u kojem su se sastali Nigma i GeekFam. Obe ekipe su bile motivisane da dođu do finala kako bi mogle da se osvete za poraze koje im je RNG naneo prethodno tokom turnira. Ipak, ekipa iz jugoistočne Azije nije imala dovoljno snage da zapreti finalisti Internationala 2019, te je Nigma ubrzo morala da se spremi za finale.

RNG i Nigma su već imali zadovoljstvo da se sretnu ranije na turniru i tada je kineska ekipa bila bolja rezultatom 2-1. Ipak, za razliku od tog okršaja, ovaj se igrao u BO5 formatu. RNG je do sada prikazao fantastičnu formu na ovom turniru i sa takvom igrom su ušli i ovo finale. Osim male prednosti koju je imala Kurokijeva ekipa na startu prvog meča, Nigma nije uspela da zapreti Kinezima, koji su furiozno završili ovaj meč, zahvaljujući odličnoj partiji Monet-a na Drow Ranger.

Zatim je usledio najduži meč ovog turnira, gde smo po prvi put mogli da gledamo ”Tier 5” iteme na jednom DPC turniru. Meč je trajao 83 minuta,a obeležile su ga duge timske borbe i neiskorišćene šanse kineske ekipe, koja je u jednom trenutku imala čak 30k ”net worth” prednosti. Usledile su neke greške, koje je Nigma znala da iskoristi i meč se ubrzo preokrenuo. Phantom Lancer je postao neuništiv, te je uz Divine Rapier uspeo da završi partiju i izjednači rezultat u ovom finalu.

Nigma je nastavila da igra na visokom nivou, pa je za samo 23 minuta povela u ovom finalu. RNG im je ponovo dozvolio da izaberu Phantom Lancera, što se ispostavilo kao kardinalna greška.

Za sam kraj priredili su nam još jedan spektatkl i meč koji je trajao preko 60 minuta. Još jednom je delovalo kao da će Royal Never Give Up da dođe do ključne pobede. Tokom celog meča držali su orgomnu prednost, dok je Nigma nekako uspevao da odbrani poslednje preostale barake. Nažalost po kinesku ekipu, jedna loša timska borba koštala ih je ovog meča, jer su njihovu protivnici iz jednog napada uspeli da prođu kroz bazu, sruše tron i tako dođu do velikog trofeja.

Ovom pobedom Nigma dolazi do važne pobede na početku godine, kao i do poslednjeg mesta koje vodi na Major u Lajpcigu. DreamLeague Major počinje već za 5 dana, tako da budite sa nama za sve ostale informacije o turniru.

Related Articles