Odličan start za novu postavu Cloud9-a

Odličan start za novu postavu Cloud9-a

Mnogi su sumnjali u novu petorku Cloud9-a, ali nakon prvih mečeva u novom dresu, ova postava obećava. Oni su ovih dana imali zadatak da izbore plasman na IEM u Katovicama preko kvalifikacija.

Nakon serije mečeva u otvorenim kvalifikacijama, na koje je svako mogao da se prijave, vreme je došlo na zatvorene kvalifikacije. Na startu sitih sačekao ih je Riot Squad. Postava koju predvode FNS i Ptr nije imala dovoljno snage da zapreti Cloud9-u, te su plavo-beli bez problema slavili sa 2-0. Usledila je brazilska ekipa INTZ, koja je uspela tek par rundi više da osvoji od prvog protivnika.

Tada je usledio derbi, sa ekipom koja je u ove kvalifikacije takođe ušla sa velikim očekivanjima. Complexity je spremio postavu od koje se očekuju veliki rezultati, a ona je delovala nemilosrdno na prvoj mapi proitv Cloud9-a. Ipak, bivša petorka ATK-a nije bila spremna da se pred. Podigli su nivo svoje igre i uspeli su da kompletno preokrenu rezultat i tako obezbede plasman u poslednju rundu kvalifikacija.

Tamo ih je čekao MIBR, nekadašnji veliki šampion, koji u 2020. godinu ulazi sa novim nadom, Argentincem Meyernom. Meč se igrao u BO5 formatu, sa time što je Cloud9 imao automatski prednost od 1-0, zbog plasmana. Ipak Brazilci su odličnom prvom mapom izjednačili rezultat, te je pred nama bio zanimljiv okršaj. Nakon toga usledila je dominacija Cloud9-a. Dobili su sledeću mapu sa 16-3, da bi u odlučujućoj MIBR uspeo da pruži malo veći otpor, ali nedovoljno da bi zapretili.

Šta očekujete od ove postave na velikom turniru?

Related Articles