Pregled 4. dana glavne faze Dota 2 Internationala – Dve ubedljive pobede Team Liquida, Infamous završio učešće

Pregled 4. dana glavne faze Dota 2 Internationala – Dve ubedljive pobede Team Liquida, Infamous završio učešće

Četvrti dan Dota 2 Internationala nažalost nije bio uzbudljiv kao prethodnih par dana. Na programu bila su 3 BO3 duela i sva 3 su se završila istim rezultatom, a to je 2-0.

Team Liquid je nakon užanse grupne faze dočekao Royal Never Give up, koji je uz veliku podršku poblike prethodno zabeležio dve fantastiče pobede, izbacivši Alliance i Virtus Pro. Prvi meč između ove dve ekipe doneo je nešto novo, a to je Night Stalker, koji je prvi put viđen na turniru. Zajedno sa kombinacijom Io+Gyrocopter, Liquid je oko 20. minuta postao nezaustavljiv, što vrlo brzo nakon toga reultiralo pobedom.

Iako je ovo već sada bio veliki uspeh za RNG, Kinezi nisu hteli da se predaju. Team Liquid je nakon sporijeg starta počeo da preuzima inicjativu, ali za razliku od prošlog meča, RNG se sada dobro branio. Iako Liquid nikako nije uspevao da probije odbranu protivnika, oni su imali postavu kojoj je odgovralo odugovlačenje. Arc Warden je postao neunštiv i posle 78 minuta, Team Liquid je uspeo da obezbedi prolaz u sledeću rundu.

Nakon poslednja dva okršaja videlo se da je Team Secret danas odlučio da završi sa potcenjivanjem protivnika, pa je nažalost Infamous deklasiran u obe partije. Južnoamerička ekipa ipak može definitvno da bude zadvoljna ostvarenim rezultatom, ali danas nisu imali šta da traže protiv Team Secreta.

Iako je prvi meč trajao skoro sat vremena, osim u par navrata, ni jednom nije delovalo kao da će Infamous moći išta da uradi. Probali su da iznenade proitivnika sa Rikijem, ali Secret je znao kako da igra protiv toga. Posle 30. minuta prednost je samo rasla, da bi pred sam kraj, najbolja ekipa iz protekle DPC sezone imala čak 48k zlatnika više, što je stvarno nenadoknadiv zaostatak.

Drugi meč je bio podjednako ubedljiv, samo što ovaj put Puppey i njegova ekipa nisu hteli da troše puno vremena. Krenuli su veoma agresivno da bi već oko 34. minuta priveli ovaj okršaj kraju. Team Secret će sutradan izaći na megdan ViCi Gaming, što bi potencijalno može da bude jedan od najzanimljivijih okršaja na turniru.

U poslednjem meču dana ponovo smo gledali Team Liquid, koji je ovoga puta igrao protiv Evil Geniusesa, koje je juče OG izbacio iz upper bracketa. Očekivali smo jedan zanimljiiv meč, ali Team Liquid je uspeo potpuno da nadigra poslednju nadu Severne Amerike.

Iako je u prvom meču EG dugo držao malu prednost, dve sjajne timske borbe u 40. minutu potpuno su preokrenule situaciju, pa je Liquid za samo par minuta uspeo da završi meč, zahvaljujući sjajnim Ravageom Tidehuntera.

Nakon toga usledio je meč u kojem je Team Liquid draftovao Alchemista, koji u 20. minutu imao preko 7k golda prednosti u odnosu na drugog najbogatijeg igrača. Razlika u Itemima bila je prevelika i EG nikako nije mogao da zaustavi bogatog heroja, koji je odigrao bez greške. Team Liquid je pobedom osigurao plasman u TOP 4, dok će EG pognute glave ponovo napustiti veliku arenu.

Related Articles