Odlučeni finalisti EBL-a

Odlučeni finalisti EBL-a

Kao što ste već upućeni u protekla 2 ipo meseca odigrao se regularni deo Esports Balkan Lige u LoL-u. Imali smo priliku da vidimo osma sjajnih ekipa koje su uložile sve svoje napore kako bi se pokazali što bolje i na sebe privukli medijsku pažnju. Ipak kao i u svakom takmičenju moraju da se izdvoje dve ekipe koje su pokazale bolje rezultate od ostalih i izborili taj finalni meč pred širokom publikom.

Iza nas je ostao veoma uzbudljiv vikend prepun dešavanja što se EBL-a tiče. Naime, odigrani su polufinalni mečevi između ekipa ASUS i WILD i ekipa CZV Esports i LvL Up. Prvi polufinalni meč odigrao se u subotu i u njemu se borila ekipa koju predvodi Igor “Tasteless” Radusinović protiv najbolje mađarske League Of Legends ekipe. Ovaj BO5 okršaj je počeo baš kao što su i svi očekivali. ASUS Rog Elite je uspeo sebi da obezbedi prva dva meča iz serije bez preteranih poteškoća. Međutim koa što često biva, ekpa je počela da slavi prevremeno i opusti se pre nego što bi to zapravo trebalo da uradi. Mađari su ti iskoristili pa su sledeća dva gejma iz ove BO5 serije uspeli da pobede i time sebi obezbede mastoriju ovog polufinalnog meča. Peti gejm bio je veoma neizvesan, ali je iskustvo srpskih igrača ipak presudilo u ASUS-ovu korist te su oni uz mnogo truda dobili ovaj poslednji meč i time sebi obezbedli LAN završnicu ovog velikog takmičenja.

Drugi polufinalni meč odigrao između dve srpske ekipe. U pitanju je BO5 serija između Crvene zvezde i novosadskog LvL Up-a. Ovaj meč počeo je na identičan način kao i prvi polufinalni meč jer je favorizovana ekipa bez većih problema pobedila prva dva odigrana gejma. Čini se da je ekipa LvL Up-a pomno analizirala Zvezdinu igru u ove dve partije te su u treću ušli sa takvom pik ban fazom gde su svaku zvezdinu slabost iskoristili u svoju korist i veoma rutinski svojoj ekipi doneli prvu pobedu u ovoj seriji. Međutim, Zvezdu ovaj poraz nije ni malo omeo te su oni u treći gejm ušli hladne glave i posle 30-ak minuta obezbedili sebi drugo finalno mestu 24. svgusta kada će se održati ovaj spektakt u Kombank dvorani.

Related Articles