Aleksandar “ZoGraF” Makarić o plasmanu svoje ekipe na LAN završnicu IRL Dota 2 kvalifikacija

Aleksandar “ZoGraF” Makarić o plasmanu svoje ekipe na LAN završnicu IRL Dota 2 kvalifikacija

Aleksandar “ZoGraF” Makarić je kapiten ekipe TeamTim, koja je prva obezbedila učešće na Lan završnici IRL Dota 2 kvalifikacija za IeSF svetsko prvenstvo, gde će se takmičiti sa još 3 ekipe. Pobednik tog turnira imaće čast da predstavlja Republiku Srbiju na svetskom prvesntvu u Južnoj Koreji.

S obzirom da se druge kvalifikacije bliže, kontakitrali smo Zografa, kako bi nam podelio svoja iskustva sa prvim kvalifikacija na kojima je njegova ekipa bila krajnje ubedljiva. Na naš poziv, sa zadovoljstvom je odgovorio.

” Pozdrav čitaocima i hvala orgranizatorima SESA IRL kvalifikacionog turnira za Dotu 2”.

Da li ste zadovoljni vašom igrom tokom prvih kvalifikacija?

Veoma smo zadovoljni smo kvalifikacijama. Znali smo da je Team Serbia jak i da su nam najveći protivnici. Srećom, nismo se našli rano u bracketu, pa smo i mi i oni prošli u lan završnicu u Beogradu.

Da li ste očekivali da toliko ubedljivo slavite u svim mečevima?

Ostali timovi su takođe dobri, no bili smo uvereni da ih možemo pobediti. I ispostavilo se tako!

Koliko ćete se spremati za LAN završnicu i šta očekujete od iste?

Pripremaćemo se neposredno pred završnicu, scrimujući protiv dobrih inostranih timova. Na završnici će se sigurno igrati dobra Dota, pa neka pobedi najbolji.

Šta bi za vas značio plasman u Južnu Koreju gde bi mogli da predstavljate Srbiju?

Plasman u Južnu Koreju bi nam mnogo značio, pogotovo pojedinim saigračima, koji vole da slušaju kpop muziku. Bila bi nam čast da predstavljamo Srbiju u svetu.

Da li je za vas Dota 2 hobi ili planirate da joj se posvetite na nekom profesionalnijem nivou?

Moji saigrači i ja igramo Dotu takmičarski već neko vreme, sa manje ili više uspeha, no za mene lično, Dota je više hobi, kojem posvećujem veći deo slobodnog vremena. Trenutno svi uživamo gledajući najveći Dota 2 turnir koji se igra u Kini ove godine. Možda ukrademo neku ideju za lan završnicu.

Ovde se možete prijaviti za druge kvalifikacije, koje će se održati 31. avgusta i 1. septembra. Prijave su potpuno besplatne.

Related Articles