Šesnaestogodišnjak je šampion prvog Fortnite Svetskog Prvenstva

Šesnaestogodišnjak je šampion prvog Fortnite Svetskog Prvenstva

Pojedinačno takmičenje na Fortnite Svetskom Prvenstvu odigralo se sinoć, na kojem je kao prvoplasirani igrač završio Kajl ”Bugha” Gersdorf, koji će sa sobom poneti $3 miliona.

Nakon šest super zanimljivih mečeva na legendarnom Artur Eš stadionu, Fortnite zajednica je dobila svog prvog svetkog šampiona. Na ukupnoj tabeli imao je 59 poena, što je 26 više od drugoplasiranog Psalma, koji je završio sa 33. Na trećem mestu našao se član NRG-a Epikwhale, koji je imao 32 poena.

Takmičenje je koristili bodovni sistem, koji bi vas nagrađivao za svako ubistvo, kao i za konačan plasman u tom meču. Ispod možete pogeldati kako su se raspoređivali poeni i konačnu tabelu.

Osvojivši prvi od 6 mečeva, odmah u startu zauzeo je vodeću poziciju. Osvojio je 19 poena, što je bilo 9 više od prvog sledećeg takmičara. Iako u drugom meču nije uspeo da osvoji ni jedan poen, nadoknadio je to odličnim potezima u ostalim. Pred poslednji meč, njegova pobeda bila je skoro zagarantovana, ali Bugha se pobrinuo da ostane u borbi sve do samog kraja.

vo je sada i zvanično najveća zarada, koju je jedan esports igrač ostvario u jednom danu. Šesnaestogodišnji Amerikanac, koji nastupa za Sentinels će se nakon ovog turnira naći na desetom mestu najplaćenijih esportosita svih vremena. Ispred njega se i dalje nalazi 9 Dota 2 igrača. On je takođe i najmlađi igrač ove liste, pošto je oborio rekord koji je postavio Sumail “SumaiL” Hasan, kada je osvojio Dota 2 International 2015. godine.

Sa ovim mečevima zvanično je okončano prvo Fortnite Svetsko Prvenstvo, na kojem smo gledali veliki broj takmičara koji su se borili u četiri različite igre. Domaćin ovog takmičenja bila je čuvena US Open arena, Artus Eš, koja je ugostila ogroman broj gledalaca.

Related Articles