CR4ZY obezbedio play in fazu Major-a

CR4ZY obezbedio play in fazu Major-a

Ove nedelje se u Berlinu odigrava Star Ladder Minor gde ekipe imaju priliku da se kvalifikuju da predstojeći Major. Jedna od ekipa koja na njemu učestvuje je i CR4ZY koji je do sada ostvario fenomenalan uspeh.

Naime, naša ekipa je pokazala izuzetnu igru u grupnoj fazi ovog takmičenja pobedivši oba meča i time se popela na prvo mesto u grupi A. Nakon grupne faze usledio je polufinalni meč upper bracketa gde je CR4ZY igrao protiv ekipe North-a od koje je izgubio rezultatom 2:0. Naše momke ovo nije demoralisalo tako da su u današnji meč ušli sa potpunom posvećenošću i hladne glave, iako su znali da ih tu čeka Fnatic koji do sada nije propustio ni jedan Major turnir.

Prva mapa koja se danas odigrala bio je Train koji je izabrala ekipa Fnatic-a. Mnogi gledaoci današnjeg okršaja su u samom startu otpisali ovu mapu za CR4ZY jer je Train nadaleko poznata mapa za protivničku ekipu koja na njoj ima fantastičan win rate od čak 80%. Međutim, kada je prva partija počela stvari su izgledale totalno drugačije. Naša ekipa, pojačana sa dva stranca, izvanredno je otpočela ovu mapu uzevši prvo poluvreme u svoju korist pri rezultatu od ćak 12:3. Kada smo svi mislili da je ovaj meč gotov, ekipa Fnatic-a počela je da se vraća ekspresnom brzinom u ovaj meč, popravivši rezultat na 13:12. Ovime su bili na samo jednu rundu zaostatka u odnosu na CR4ZY. EMI-eva ekipa je zatražila time out nakon ovog veoma lošeg poluvremena kako bi se dogovorili šta je najbolje uraditi kako bi uspeli sebi da osiguraju ovu mapu, što se i pokazalo kao korisno jer je CR4ZY uspeo da pobedi ovu counter pick mapu pri rezultatu 16:13.

Sledeći na redu je bio čuveni Dust 2. Što se ove mape tiče, ona je počela poprilično izjednačeno za oba tima bez većih bega u rundama, tako da se prvo poluvreme završilo u korist srpske ekipe rezultatom 8:7. Drugo poluvreme igralo se veoma slično kao i prvo sa obzirom na to da i dalje nije bilo značajnije razlike u rundama. Cela partija igrala se na najviše dve runde prednosti, odnosno zaostatka, što nas i ne čudi jer je Dust 2 takva mapa gde ni jednoj strani nije data značajnija prednost. Međutim, fantastično uigrana ekipa CR4ZY-a uspela je da pročita namere Fnatic-a i poslednju rundu ih sačeka na kraćem i obezbede sebi i ovi mapu rezultatom 16:13.

Ovom pobedom CR4ZY je sebi obezbedio učešće u play in fazi Major-a u Berlinu, a ukoliko sutra pobede finalu lower bracketa oni će se plasirati direktno na svoj prvi Major turnir. Pored ovog veličanstvenog uspeha oni će obezbediti lansiranje serije svojih stikera čime će naša ekipa ući u istoriju Counter Strike-a.

 

Related Articles