EBL: Epska borba između Crvene Zvezde i ekipe Level Up

EBL: Epska borba između Crvene Zvezde i ekipe Level Up

Treća nedelje najveće esport lige u regionu – EBL, počela je zaista uzbudljivim mečevima. Imali smo priliku da vidimo fenomenalne partije, ali i nekoliko iznenađenja.

Dan je otvorio duel između mašarske ekipe WiLD i slovenačke The Plan. First blood odlazi u korist WiLDa, koji u ranim fazama stiče blagu prednost zahvaljujući bot lejnu. Uz 8,000 golda više u dvadesetom minutu WiLD je lako otvarao mapu. The Plan je pokušao da uzme Barona, ali ih je sprečila odlična rotacija WiLDa, koji uzimaju Barona u svoje ruke. U nastavku otvaraju bazu protivnika i uz quadra kill beleže pobedu.

Usledio je epski okršaj između Crvene Zvezde i LvLupa. Partija je u ranoj fazi krenula dobro za crveno – bele, koji su polako gradili prednost. Lvlup vraća udarac dobrim rotacijama i pikovima na mapi, što im je otvorilo mogućnost za Heralda i Cloud zmaja. Obe ekipe su bile poprilično izjednačene u mid gejmu, ali je Zvezda uspela da obezbedi dva Infernal zmaja. U 25-om minutu, Lvlup uspeva da kontestuje Barona i nakon velikog timfajta izlazi sa 3 kila i Baron bafom. Tada je kontrola mape prešla potpuno u njihove ruke. Lvlup u 38-om minutu pronalazi tri kila, ali ne uspevaju da završe gejm zahvaljujući dobroj odbrani Meighta i Pl0xa. Zvezda samo nakon jednog minuta uspeva da uzme Barona bez kontestovanja. Lvlup ponovo pronalazi 3 kila i očaknički pokušava da završi gejm, ali je sjajni Pl0x uz pomoć Skasha ponovo uspeo da izvede gotovo nemoguće i odbrani bazu još jednom. Crveno – beli dobija poslednji timfajt kod baron pita i u 56-om minutu završava partiju u svoju korist.

U trećoj partiji dana sastasli su se aktuelni EBL šampioni Random5 i x25. Rana faza je otišla u korist ekipe x25 koji pronalaze tri rana kila i polako grade prednost u goldu. Random5 je u mid gejmu izgeldao potpuno izgubljeno i ugušeno od strane x25, ali ipak u 23-em minutu pronalaze tri ključna kila i uzimaju prvog Barona. Sjajni Lmzx uzima penta kil u poslednjem fajtu i Random5 dolati do svoje prve pobede ove sezone.

U poslednjoj partiji snage su odmerili slovenačka ekipa Upper Echelon i domaći ASUS. Slovenci su stekli prednost sa početka uz nekoliko kilova, pronalazivši igrače ASUS-a van pozicije. Uz prednost od 4,000 golda i 9 – 1 u kilovima, Upper Echelon su se malo opustili, što je dalo ASUSu priliku da vrati nekoliko kilova i stigne prednost u goldu. ASUS uzima Barona u 28-om minutu i po prvi put stiče prednost. Ipak, Slovenci se nisu predali, pronalaze timfajt koji odlazi u njihovu korist i u 35-om minutu uzimaju Barona. U poslednjem fajtu, Upper Echelon potpuno briše kompletnu postavu ASUSa sa mape i dolazi do svoje treće pobede u sezoni.

Već u četvrtak nas očekuje drugi dan nadmetanja za ovu nedelju. Za sada dosta ekipa deluje izjednačeno, te će trka za ovosezonskog EBL šampiona biti interesantna do samog kraja.

Evo kako trenutno izgleda stanje na tabeli:

Related Articles