Novi Dota 2 peč počeo da balansira heroje pred International

Novi Dota 2 peč počeo da balansira heroje pred International

Svako ko je prethodnog dana ulazio u Dotu, primetio je da nas je sačekao novi peč, 7.22c. Prethodnu verziju 7.22b isprobali smo tokom ESL ONE-a u Birmingemu, na kojem smo uočili nekoliko prejakih heroja. Valve je odlučio da proba da ispravi neke balans greške u novom peču, pa će naredni Minor i Major biti prava prilika da vidimo kako stoje stvari. Velikih promena nije bilo, već veliki broj manjih, koje su se postarale da neki heroji ne budu prejake, a drugi da ne budu preslabi. Punu listu promena možete pronaći ovde.

Najveći pobednici:

  • Puck – Mali, plavi zmaj je konačno dobio zaslužene bafove, s obzirom da ga dugo nismo videli u aktivnoj meti. Početni health Regen mu je povećan, ali ono što je bitno, i njegovi talenti. Oba na 10om levelu dobila su malo poboljšane, ali takođe i njegov DreamCoil talenat na 25om levelu dobio je povećan attack range.
  • Axe je heroj, koji j uvek bio dobar u onom što radi. To se nije puno promenilo ni sa poslednjim pečevima, ali od juče povećan mu je Movement Speed za 10. Iako ne deluje kao ogroman buff, prisetimo se koliko je to pomoglo Ursi i Naixu da se ponovo vrate na sam vrh.
  • Dazzle je dobio fino pojačanje, koje mu možda i nije bilo toliko potrebno. Cooldown reduction od ultija mu je povećan, a od 10 og levela umesto 200 helta moći če da uzme 30% xp-a. Iako su njemu helti bili potrebni, support herojima nikad nije loše da uzme dodatni xp gain, jer im to može mnogo više značiti nego 200 helta, koji se lakše mogu nadoknaditi.
  • Uz pomenutu trojicu dodaćemo i ostale heroje, koji su zadovoljni najnovijim pečom: Chaos Knight, Clinkz, Dragon Knight, Void, Huskar, Lich, Phantom Lancer, Skywrath, Tibmer, Tinker, Weaver.

Najveći gubitnici:

  • Warlock i njegova prva magija – Fatal Bonds. Ovoj magiji je bio neophodan nerf, pa je samim tim i talenat na 10om levelu oslabljen.
  • Drugi na listi je Batrider. Heroj, kojeg kada igrati u standardnim mečevima ne izgleda toliko moćno, ali onda i usto vreme savšreno radi svoj posao ukoliko se iskoristi na pravi način. Iako je i  u prošlom peču zadobio nerf, njegov Ultimate je ovoga puta ponovo oslabljen, tako što mu je povećan Cooldown.
  • Nyxov Spiked Carapace je konačno dobio svoj nerf. Iako će mu stun biti za samo 0.25 manji, uz oslabljenu početnu helt regeneraciju, Nyx igrači neće biti pretereno zadovoljni najnovijim pečom, ali verujemo da će ipak preživeti bez previše stresiranja.
  • Pored njih, rame uz rame stoje: Chen, Dark Seer, Sand King i Sven.

Što se tiče itema, jedinu promenu dobio je Ring of Basilius, koji od sada daje +8 dmg-a umesto +7.

Related Articles