Kako levelovati brzo u Apex Legends Battle Pass

Kako levelovati brzo u Apex Legends Battle Pass

Apex Legends je postao bogatiji za Battle Pass, specijalnu vrstu propusnice koja igračima za njihovo utrošeno vreme u igri pruža niz skinova za šampione, oružja i niz ostalih kozmetičkih dodataka. Za 10 dolara igrači dobijaju stotinu nivoa koje kompletiraju kroz sakupljanje iskustva u igri, kroz što bolji plasman i što više eliminacija.

Da, tako je, Apex Legends za prvu sezonu igračima kao jedini način za otključavanje ne nudi ništa drugo do puko igranje mečeva. Baš kao i do sada, što je šteta i voleli bismo da vidimo neke izazove koji bi dodatno anngažovali igrače.

Slabi Apex Legends Battle Pass
Slaba ponuda sadržaja u Apex Legends se vidi još na početku

Ipak, iako ne postoji neki drugi način za sakupljanje iskustva, opet postoji caka za brže levelovanje kroz Apex Legends Battle Pass i dobijanje skinova. To je svakom Apex igraču i više nego potrebno, naravno. 

Iskustvo se dobija za svaku aktivnost u igri – vreme preživljavanja, pobeda, vraćanje saborca u borbu, ubistva i slično. Ali za svaku od njih postoji razlika u vidu iskustva koje se dobija, gde najviše imate za pobedu i respawn saborca, kao i za ubijanje Šampiona u meču ili prvi kill za određeni dan igranja.

Caustic gas zamka
Ne ostavljajte saborce na cedilu

Sad, eliminacija igrača i pobeda u meču i nisu toliko lak zadatak. Igrači ne dobijaju toliko iskustva za to koliko po vremenu koje su preživeli u jednom meču, gde za svaku sekundu dobijate 3XP-a. To je u mečevima koji obično traju između 15-22 minuta može izaći na 2700- 4000 XP-a što svakako nije malo ako uspete da preživite toliko dugo, naravno. Sve ovo znači da je znatno bolje igrati obazrivo, ne uletati u okršaje između više ekipa, pažljivo pratite krug i čekajte samu završnicu. Nije poštena taktika, ali nažalost Respawn je tako dizajnirao igru i najbolje je da je iskoristite ako želite da što brže levelujete. Naravno, morate da budete aktivni u meču i borbama. Kako zbog igrača tako i zbog mogućeg bana koji će dobijati igrači za neaktivnost.

Apex Legends XP bonus za preživljavanje
Što više preživite to vam je više iskustva zagarantovano

Dalje savetujemo vam da igrate sa prijateljima, a ne u random partijima i to iz više razloga. Prvi je da sam Battle Pass kroz nivoe pruža XP bustere po članu vaše ekipe. U početku je to samo 2,5% ali kako napredujete tako ćete dobijati više bustera koji se akumuliraju i u kasnijim nivoima imate 25% XP boosta po prijatelju što će vam značajno pomoći. Isto tako dobijate i 5% više iskustva za vreme koje ste proveli u igri sa prijateljem, tako da što duže preživite sa prijateljem to vam je više iskustva zagaratovano, a samim tim i epski skinovi koji čekaju u Battle Pass-u.

Apex Legends prijatelji
Bolje je igrati sa prijateljima, nego sa random igračima

Za kraj vam preporučujemo da koristite i Legend Bonus opciju. Ona vas angažuje da sa svakim šampionom prikupite po 25,000 XP-a svake nedelje, isto tako što ćete igrati sa njim i provesti što više vremena u igri. Ako sa svakim šampionom sakupite ovaj bonus, u jednoj nedelji možete sakupiti čak 225,000 XP-a. Dok za svaki prvi dnevni kill sa šampionom dobijate po 500XP-a, što donosi 4,500XP-a svakog dana, ako ste dovoljno aktivni.

Video verziju možete pogledati u videu ispod.

Related Articles