Fortnite 9. sezona je stigla – Idemo u budućnost

Fortnite 9. sezona je stigla – Idemo u budućnost

Nakon spektakularnih događaja koji su se odvili pre nekoliko dana, famozna 9. sezona je stigla u Fortnite: Battle Royale i sa sobom nosi budućnost.

Priča počinje tako što su Džonsi i Bananamen nakon erupcije vulkana, koja je opustošila dobar deo mape, ušli u bunker gde su ih nakon nekog vremena pronašli neki novi karakteri.

Izlazak u novu sredinu je oduševljavajući, pošto sada igrače očekuju futurističke lokacije sa novim, takođe futurističkim, gejmplej elementima. Od lokacija imamo Neo Tilted, sa sve visokim zgradama, hologramima, modernom arhitekturom i divnom estetikom. Imamo i Mega Mall, takođe egzotična lokacija i predivno uređena.

(tekst se nastavlja ispod)

U Fortnite vas sada očekuje predivni Neo Tilted
Tilted Towers je sada Neo Tilted u Fortnite

Zajedno sa devetom sezonom je stigao i novi Battle Pass koji donosi dosta skinova u maniru budućnosti, koji imaju fantastičan dizajn i prosto prelepo izgledaju. Tako igrače očekuju roboti, tajni agenti, ali i Džonsi iz budućnosti, sa dugačkom bradom i raspuštenom kosom, kao i robotski ljubimci.

Battle Pass košta standardnih 950V-Bucks(oko 10$ dolara) i njegovom kupovinom ćete momentalno otključati Sentinel i Rox, a tokom trajanja cele sezone vas očekuje i gomila ostalih skinova koji imaju različite stilove. 

Fortbajti su novina u devetoj sezoni. To su čipovi koje će igrači sakupljati kroz trajanje devete sezone i pomoću njih će otkrivati nove tajne Fortnite ostrva.

(tekst se nastavlja ispod)

Sada da pređemo konačno na gejmplej. Po pitanju oružja, igrače ne očekuje preterano mnogo novina zbog Fortnite World Cup kvalifikacija, ali su one svakako tu.

Glavni novitet je Combat Shotgun, koja je polu-automatsko oružje sa 10 metaka po šaržeru i čini čak 73 štete po projektilu, što nije mala stvar. Iz vaulta su se vratile granate, ali su zato iz igre uklonjeni klindžeri, zakopano blago, pumparica, zamka sa otrovnim strelicama, revolver sa optikom, baloni, termalni mitraljez i mitraljez sa prigušivačem.

Gejmplej će obogatiti novina koja nosi naziv Slipstream, tunel vetra koje daju igračima boost u kretanju kada upadnu u njih. Imamo i Air Vents koji igračima daju veći pokretljivost i imunitet kod fall damage.

Jedna od jako pozitivnih promena je ta da će diskonektovani igrači sada ostati u svetu tokom 60 sekundi, pa se tako mogu vratiti igranju ako ih neko u međuvremenu ne eliminiše.

Fortnite igrače očekuje i gomila poboljšanja u audio komponenti i u performansama igre, kao i sitnih vizuelnih promena koje Fortnite čine znatno boljim naslovom.

Fortnite 9. sezona je već počela spektakularno, a tokom njenog trajanja možemo očekivati i gomilu drugih noviteta, što ćemo svakako pomno pratiti. Kako se vama čini 9. sezona?

Više o svim novinama možete saznati na ovom linku.

Related Articles