Avangar osvojio DreamHack u Riju; Valiance poražen u polufinalu

Avangar osvojio DreamHack u Riju; Valiance poražen u polufinalu

Pored velikog broja CS:GO ekipa iz Južne Amerike, sastav iz Kazahstana, sinoć je podigao trofej DreamHack Opena u Riju de Žaneiru.

Nakon dobrog nastupa u grupi, u polufinalu su se sastali sa našom ekipom, Valiance&Co, od koje su bili bolji, rezultatom 2-1. Valiance je imao priliku da napravi lep rezultat na ovom turniru, ali u ključnim trenucima Avangar je ipak bio smireniji, što im je donelu veoma važnu pobedu.

U velikom finalu čekala ih je Furia, koja je bila bolja od ekipa Sharks u polufinalu. Brazilska ekipa je imala savršen start na Vertigu, pošto su slavili rezultatom 16-2. Avangar je bio potpuno zbunjen na novoj mapi, dok je Furia evidentno vežbala na istoj. Sledeći na redu bio je Inferno, na kojem je Avangar, predvođen Sandžijem i Quikertom, slavio 16-8 i izjednačio rezutlat u finalu. Odlučujuća mapa bio je Train, na kojem su obe ekipe osvojile po 10 rundi na CT strani. Tada je usledio overtajm, u kojem je Avangar ipak bio bolji, a konačan rezultat bio je 19-16.

Iako su u prethodnih godinu dana osvojili nekoliko manjih turnira, ovo je za njih najveći trofej, koji su do sada podigli i takođe najveći nagradni fond, koji su iakda dobili. Pored $50,000 koliko su dobili, možemo očekivati mali skok na svetskoj rang listi, što znači da će se možda ponovo preskočiti Valiance, koji se trenutno nalazi na jednom mestu iznad kazahstanke ekipe.


Related Articles