G2 Esports je novi šampion Evrope

G2 Esports je novi šampion Evrope

Možda vam se ne dopadaju igrači ove ekipe ili njihov stil igre, ali morate da ispoštujete dominaciju sjajnog G2-a, tokom cele prolećne sezone najsnažnije evropske lige. G2 je danas u velikom finalu pokazao i dokazao da su možda i najdominantniji tim u istoriji ove regije, savladavši nemoćni Origen kroz tri kratke partije.

G2 je imao potpunu kontrolu u ovoj best of 5 seriji, a najbolji pokazatelj za ovo jeste činjenica da im je trebalo svega 74 minuta igre, kako bi osvojili šampionat. U poslednjoj partiji su čak postavili i novi rekord za najbržu League of Legends partiju u Evropi – 18 minuta i 31 sekudna.

U sva tri gejma, G2 je nadigrao Origen na svim poljima – od draft faze, preko sjajnih timfajtova, pa sve do individualne mehanike. Koristili su Sona-Taric bot lejn, pa čak i takozvanu ’’funnel’’ strategiju, koju već dugo vremena nismo videli. G2 je pokazao da može da nadigra neprijatelje sa praktično bilo kojom timskom kompozicijom i da u situacijama kada je najbitnije, imaju mnoštvo trikova kako bi zbunili protivnike.

Ovo je težak poraz za Origen, ali sa druge strane, G2 je nesumnjivo daleko najbolja ekipa koju je Evropa ikada videla. Za mnoge od igrača njihove postave, ovo je prva sezona koju su odigrali zajedno bez izmena. Stići do plej-ofa, pa zatim i do velikog finala je fenomenalan uspeh, koji ne treba zanemariti.

G2 svoju pažnju sada usmerava na predstojeći MSI, gde će odmeriti snage protiv najsnažnijih ekipa u svetu. Obzirom na igru koju su do sada pokazali, Evropa ima velika očekivanja ove sezone i san o tituli šampiona Mid Season Invitational-a, ne deluje samo kao san. Moraćemo da se strpimo još koju nedelju do početka prvih mečeva, koji su zakazani za 1. Maj.

Related Articles