Fnatic savladao G2 u jednoj od najboljih partija ikada

Fnatic savladao G2 u jednoj od najboljih partija ikada

Večeras smo svedočili jednom od najuzbudljivijih mečeva u istoriji evropskog League of Legendsa. Fnatic i G2 Esports su se satali u okviru poslednje nedelje regularnog dela sezone LEC lige, u četrdesetosmominutnom meču koji je sve gledaoce ostavio bez daha.

Partija je počela sjajno za Fnatic, koji je imao kontrolu pd prvog minuta. Odličnom makro igrom, Fnatic je leteo po mapi, pronalazeći kilove na sve strane. U petnaestom minutu su imali čak 5.000 golda prednosti u odnosu na nemoćni G2. Već 15 minuta kasnije, obezbedili su tri zmaja i čak devet kula. Partija je izgledala odlučeno, ali je top lejner ekipe G2 Martin ’’Wunder’’ Hansen zavrnuo rukave i preuzeo stvar u svoje ruke.

Nakon što su uzeli sva tri inhibitora, Fnaticu je ostalo da uzmu Barona i završe partiju. Ipak, zahvaljujući Wunderu na Ryzeu, G2 je uspeo da na brzinu odradi Barona i stabilizuje partiju, barem na nekoliko minuta. G2 je polako stizao prednost u goldu, dok je Fnatic kao petorka pokušavao da napravi finalni puš. Nekoliko minuta kasnije, G2 pronalazi perfektan timfajt, gde skoro ejsuju Fnatic, uzimaju Elder zmaja i mid inhibitor.

Fnatic je znao da mora da proba da uradi Barona, kako bi odbranili bazu. U momentu kada su ga uzeli, Wunder i Luka ’’Perkz’’ Perković odlučuju da bekdoruju Fnaticovu bazu, ali nisu očlekivali da će Martin ’’Rekkles’’ Larson i Zdravec ’’Hylissang’’ Ilijev Galabov imati istu ideju. Usledio je jedan od dramatičnijih finiša ove sezone.

Partije je gledaoce provozala kroz niz osećanja, ali Fnatic je ovom pobedom napokon uspeo da obezbedi mesto u plej – ofu. G2 sa druge strane ima dosta razloga za brigu, iako se nalazi na prvom mestu, obzirom da je Fnatic u sve boljoj formi. Završnica u Roterdamu će biti i te kako zanimljiva, posebno uzimajući u obzir rivalstvo ove dve ekipe.

Related Articles