Vaevictis Esports osnovao potpuno novi LoL tim sastavljen od pet devojaka

Vaevictis Esports osnovao potpuno novi LoL tim sastavljen od pet devojaka

Ruska organizacija Vaevictis Esports potpisala je novi League of Legends tim u čijem je sastavu pet devojaka, u okvirru priprema za franšiziranje LCL lige. Organizacije se odlučila za ovaj potez usled odluke ruskog Riota da ukine CIS ligu kako bi pokrenili novu franšizu po uzoru na severnoamerički LCS.

Nezvanično se priča da Vaevictis ne raspolaže zavidnim budžetom, te da upravo zato priprema plasiranje novog brenda u susret sezoni 2020. godine. Novi ženski sastav čine pet mladih devojaka koje prethodno nisu imale turnirsko iskustvo. Džangler Aida ’’’Merao’’ Kazarjan je trenutno diamond 3, mid lejnernElena ’’VioletFairy’’ Koval diamond 4, dok je suport Natalija ’’Ankote’’ Zajko u platini. Ostatak sastava nije pronađem u arhivi sajta op.gg.

U skladu sa ovim velikim promenama, organizacija je takođe promenila logo, kako bi jasnije prikazala da je u pitanju potpuno ženska ekipa. Uprkos nedostatku turnirskog iskustva, tim će se nadmetati protiv timova kao što su nekadašnji član LCS lige – Gambit Esports i Dragon Army, koji je bio vicešampion prošle sezone.

Related Articles