Ekipe Renegades i MVP PK obezbedile plasman u plej-of

Ekipe Renegades i MVP PK obezbedile plasman u plej-of

Danas su počeli da se igraju Azijski i severnoamerički Majnor, a s obzirom na trenutni nestanak struje, do sada su se odigrali samo mečeve Azijskom Majnora.

Kao što je i donekle bilo očekivano, ekipa Renegades, predvođena našim trenerom, ubedljiva je bila na startu ovog turnira. Otvorili su ovaj dan pobedom nad izraelskim timom Aequus, rezultatom 16-7. Nakon toga sastali su se sa suradnocima i ekipom GreyHound. Ovo je bio neizvestan duel u kojem su Renegadesi na obe mape pobedili minimalnom prednošću. Na Cache-u je bilo 16-14, da bi na Mirage-u slavili nakon produžetaka sa 19-17. Greyhound se zbog pobede nad Cyberzenom nalazi na drugoj poziciji, pa će sutradan čekati pobednika duela Cyberzen i Aequus.

Što se tiče grupe B, južnokorejska ekipa MBP PK je nakon dve pobede obezbedila sebi pauzu sutradan. Oni su savladali ekipu Beyond sa 16-8, da bi i oni odmah posle toga savldali svoje sunarodnike, ekipu GOSU. Gosu je u svom drugom meču savladao Vici Gaming, pa će oni sutradan čekati pobednika duela VG i Beyond.

Za sada najubedljivije deluju ekipe iz Australija i Južne Koreje. Očekujemo da Renegedesi neće imati previše problema da se kvalifikuju na Mejdžor, dok tipujemo da će se Greyhound i MVP Pk boriti za drugo mesto.

Kada pogledamo ekipe koje se takmiče na ovom turniru, velika je šteta što neke mnogo kvalitetnije ekipe iz Evrope gube šansu da igraju na velikom turniru, dok mnogo lošiji timovi imaju priliku da igraju, i to samo zbog regije iz koje doalze. Nadamo se da će Valve nešto uraditi povodom toga, s obzirom da bi ekipe trebale da se kvalifikuju po rankingu, a ne po regiji. Kakva su vaša mišljenja povodm ove teme?

Related Articles