Valiance ostaje bez plasmana na Mejdžor

Valiance ostaje bez plasmana na Mejdžor

Domaća ekipa Valiance je danas u jednom srceparajućem meču poražena od ekipa francuske ekipe Vitality.

Valiance je danas imao dobro priliku da se revanšira francuskoj ekipi za poraz koji su im naneli samo par dana ranij u grupnoj fazi ovog takmičenja. Kao i tog dana Valiance je poveo u duelu, tako što je prvo mapu osvojio rezultatom 16-13. Iako je Valiance imao veliku prednost, na kraju je malo falilo francuzima da se vrate u meč, no sjajna partija huntera i Espiranta je na kraju bila dovoljna za prednost. Druga mapa bio je Dust 2 i pre neki dan Vitality je na ovoj mapi bio veoma ubedljiv. Sada, ipak nije bila slična situacija, ali francuzi su ipak izašli kao pobednici, pobedvši rezulatom 16-13. Inferno je bio poslednja mapa i ovo je meč koji će sigurno jako dugo boleti. Iako su momci iz Valiance bila veliki autsajderi na ovom turniru, pa i na ovom meču, oni su bili toliko blizu pobede, da će ovaj poraz teško preboleti. Sasvim opušteno možemo reći da je Zywoo pobedio Valiance rezulatom 16-14. Mladi Francuz od osnivanja ove ekipe nosi saigrače na leđima, pa je i sada bila takva situacija. Sve je delovalo kao da ide u korist Valiance-a, ali pri rezultatu 13-11, brilijantni Zywoo gura svoju ekipu do pobede, koja slavi 16-14. Pri vodstvu od 15-14 za francusku ekipu, samo sekunde su nas delile od produžetaka, ali ipak Valiance nije stigao da deaktivira bombu, iako su čak tri igrača preživela. Iako će postojati velika žal za neiskorišćenom šansom, ovi momci su pokazali da mogu da se bore i protiv najboljih svetskih ekipa i zato jedva čekamo da vidimo koliko će oni napredovati u 2019. godini. Interesantna statistika poslednjeg meča ove dve ekipe je činjenica, da je Valiance imao čak 19 fragova više od protivnika, ali eto sad vidimo kako to nije uvek najbitnija stvar, pa čak ni u igri kao CS:GO.

Što se tiče preostala dva meča koja su se odigrala danas, Avangar i ENCE su dve ekipe koje su obezbedile svjoj plasman na Mejdžor u Katovicama. Avangar je bio bolji od Winstrike-a u meču u kojem su slavili sa 2-1. Winstrike će imati sutradan još jednu šansu protiv ekipe Spirit. Finska ekipa je konačno uspela da obezbedi plasman na jedan turnir ovakve veličine, savladavši dansku ekipu North. North će sutradan protiv Vitality-a imati priliku da se ponovo plasira na jedan Mejdžor, dok bi za francusku organizaciju ovo bio najveći uspeh još od osnivanja u oktobru prošle godine.

Sutra će prve na sceni izaći dve ruske ekipe, dok se očekuje da će duel Vitality-a i North biti oko 17:00. Ko će po vama sutra obezbediti svoj plasman na turnir u Poljskoj?

Related Articles