Sc2: Diskvalifikacije zbog nameštanja u WCS Winter ladder trci

Sc2: Diskvalifikacije zbog nameštanja u WCS Winter ladder trci

Pre par dana smo pisali da se u StarCraft 2 zajednici podigla velika prašina zbog veoma sumnjivih mečeva koji su se desili u poslednjih satima ladder trke za Top 8 mesta koja vode u dalju fazu WCS Winter takmičenja na NA ladderu.

Izgleda da je igrač Route odigrao nekoliko sumnjivih mečeva kako bi omogućio svojim prijateljima i sunarodnicima da dospeju u Top 8 i plasiraju se prvu grupnu fazu WCS Winter 2019.

Blizzard je veoma brzo reagovao na ovo i odradio istragu, te sada imamo rezultate istrage i disciplinske mere koje će tim povodom biti pokrenute.

Utvđeno je, nakon pregledanja i analiziranja sumnjivih partija, da je Route namerno izgubio partije protiv igrača cyan, JieShi i Nice, u dosluhu i saradnji sa njima, kako bi ih u poslednjem času pogurao do top 8 na ladderu, što im je omogućilo direktan prolaz u grupnu fazu WCS Winter, odnosno izbegavanje otvorenih kvalifikacija za istu.

Dalje je utvrđeno da je Route i dozvolio ovim igračima da se uloguju na njegov nalog i igraju partije pod njegovim imenom, kako bi takođe odradili par sumnjivih stvari u ovoj operaciji nameštanja.

Zbog svega ovoga, Cyan, JieShi, Route i Nice su momentalno isključeni iz WCS Winter i zabranjeno im je da se takmiče u WCS takmičenjima do 31. maja ove godine, za šta iskreno mislimo da je blaga kazna, ali dobro.

Svi se sećamo koliku je mrlju i ožiljak na StarCraft 2 scenu i esport uopšte stavio skandal sa otkrivanjem da je Life, StarCraft 2 svetski prvak, nameštao mečeve zarad kladionica.Upravo zbog toga mislimo da  Blizzard mora biti nemilosrdan na svaki pokušaj nameštanja i da kazne moraju biti drakonske, kako niko ne bi ni pomislio na tako nešto.

Related Articles