CS:GO – Valiance se sutradan bori za opstanak na Majnoru

CS:GO – Valiance se sutradan bori za opstanak na Majnoru

Danas je zvanično počeo CS:GO Majnor u Katovicama, gde se ekipe bore za poslednja preostala mesta na prvom Mejdžoru 2019. godine.

Domaća ekipa Valiance je dobro startovala na početku turnira savladavši favorizovanu ekipu Mousesports na Mirageu, rezultatom 16-14. Nakon toga izašli su na megdan franckuskoj ekipi Vitality, gde su nakon dugog meča poraženi rezultatom 2-1. Velika žal će biti za prvom mapom, gde je ekipa Valiance prokockala veliku šansu da privede meč kraju, kada su imali prednost od 13-9 i 15-13. Vitality je tada uspeo da izjednači i savlada ih bez problema u overtajmu. Ipak, na Infernu Valiance nije dozvolio da se ponovi ista situacija, pa su na toj mapi slavili sa 16-11. Na odlučujućoj mapi francuska ekipa je bila znatno bolja i slavila je sa velikih 16-4.

Što se tiče drugih ekipa, pored Vitality-a i Ence je osigurao mesto u plej-ofu, pa će sutradan odmarati. Oni su bili bolji od ekipa ex-Space Soldiers i Windigo. Windigo će sutradan čekati pobednika duela North i SS. U grupi A, Valiance čeka pobednika duela Mousesports vs Optic, pa će te našu ekipu moći da bodrite sutradan u 21:00.

Pored evropskog Majnora, danas je započeo i CIS Majnor. Winstrike i Spirit su dve ekipe koje su obezbedile plasman u plej-ofu, dok Syman i Avangar imaju po jednu pobedu. Najveće izenađenje ovog Majnora je Gambit, koji je jutros poražen od ekipe Syman. Mečevi ovog turnria će početi sutradan oko 10:00.

Kakvi su vaši utisci nakon prvog dana i koje ekipe će po vama izboriti mesto na velikom turniru u Katovicama?

Related Articles