Mercedes i FK Keln ulažu u SK Gaming

Mercedes i FK Keln ulažu u SK Gaming

Dva nemačka giganta, jedan sportski, a jedan automobilski, rešili su ove nedelje da svoj novac ulože u jednog od najstarijih nemačkih i svetskih esport giganta – SK Gaming.

Keln i SK sarađuju još od početka prethodne godine, pre svega u Virtual Bundesliga FIFA takmičenju, gde su ove dve organizacije nastupile zajednički, ali će sada ime FK Kelna biti istaknuto na rukavima svih SK igrača, nevezano za igru u kojoj nastupaju.

Sa druge strane, Mercedes nastavlja da ulaže novac u esport, i nakon što su obezbedili da opet budu glavni sponzor kineske LoL lige, sada su “napali” i domaći teren, ulaganjem u jedan od najcenjenijih esport timova na svetu, i kao rezultat toga, njihov čuveni logo će biti ponosno istaknut na grudima SK Gaming igrača, kao što možete i videti na slici iznad.

Mercedes je prvi put na esport scenu kročio preko ESL One 2017, a u međuvremenu su postali i sponzor LoL tima Royal Never Give Up, te jedan od glavnih sponzora kineske LoL lige, mada je jedna nesmotrenost to na neko vreme pokvarila.

Finansijski detalji ovih partnerstva nisu otkriveni, ali verujemo da mesto na grudima takvog tima kao što je SK Gaming skupo košta, tako da cenimo da je Mercedes svakako dobro odrešio kesu za tu privilegiju.

Related Articles