Kako izgleda zarada od StarCraft 2 turnira po rasama – koja rasa je zaradila najviše?

Kako izgleda zarada od StarCraft 2 turnira po rasama – koja rasa je zaradila najviše?

Ukoliko odete do nekih od StarCraft foruma, često ćete viđati žalbe raznoraznih igrača kako je baš njihova rasa nakon svakog patcha u najgorem položaju, a baš ona rasa od koje najviše gube previše OP i treba da se nerfuje.

Ponekada negde ima istine, često su potrebne balans izmene, te slabljenja ili pojačanja raznoraznih stvari kod mnogih rasa, ali često i igrači jednostavno preteruju kao rezultat frustracija što ne mogu da izađu na kraj sa nekom rasom ili strategijom.

Međutim, da vidimo šta zapravo kaže statistika, koja je StarCraft 2 rasa najviše zaradila za ovih 9 godina postojanja igre? 

Od prve beta verzije igre, pa do današnjeg dana, registrovano je 5260 turnira, gde je podeljeno oko 29 084 283 dolara nagrada.

A koliko igrača koju rasu najviše igra i koja je odnela najviše para, možete videti ispod:

Kao što vidite, Zergovi su “najbogatiji” StarCraft 2 igrači, nemalom zaslugom nekoliko šampiona i vicešampiona sveta, kao što su Life, Rogue i Dark.

Na drugom mestu su Protossi, a tek na trećem Terrani, iako je recimo TY osvojio neke od najvećih StarCraft 2 turnira u istoriji, kao što je WESG, što ipak nije pomoglo Terranima.

Naravno, sve ovo nije nikakav pokazatelj balansa, već pre svega prosto splet okolnosti i talenata, odnosno više pokazatelj toga koje su rase voleli da igraju najbolji igrači u istoriji ove igre.

Da li ste očekivali ovakav raspored zarade?

Related Articles