Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija – pogledajte kako izgledaju The Dance Dance Revolution takmičenja

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija – pogledajte kako izgledaju The Dance Dance Revolution takmičenja

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Većina njih od nas uglavnom zahteva brze reflekse, brzo donšenje odluka, strateško razumevanje igre… ali neke od njih bogme traže i neverovatnu kondiciju.

Takva je igra The Dance Dance Revolution, koja ima veliku bazu igrača na dalekom istoku, posebno u Japanu, i gde se sledećeg vikenda održava svetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom kompanije KONAMI, koja je i izdavač igre.

U pitanju je tip igre gde na posebnoj podlozi “gađate” prava polja stopalima, kako bi pratili komande koje vam igra zadaje (slično kao što je Guitar Hero za instrumente). U opuštenim varijantama igranja, ovo može da bude dobar vikend hobi za društvo kod nekoga na gajbi, ali ovo što rade profesionalni igrači kao da je nije sa ove planete.

U vikendu iza nas se održala preliminarna, kvalifikaciona faza za glavni događaj, i videli smo neke od neverovatnih stvari kojima prosto moramo da se divimo, pa vam i sada i prenosimo ovde.

Na slici iznad vidite kako je dvoje takmičara izgledalo nakon duela, a na snimku ispod možete da vidite kako je sve to izgedalo za vreme takmičenja.

Neke od ovih pesama imaju i neverovatnih 360 BPPM (bitova po minuti), što znači da ovi igrači moraju tačno da pogode 360 koraka u minuti.

Related Articles