SC2: IEM Katowice 2019 već dostigao maksimum od Warchest prodaje

SC2: IEM Katowice 2019 već dostigao maksimum od Warchest prodaje

Najveći StarCraft 2 esport događaj mimo BlizzCona je već godinama onaj u Katovicama u okviru IEM, kada se krunišne nezvanični prolećni šampion sveta, pošto je to jedan od retkih momenata kada koplja ukršta čitav svet, jer je i Korejcima dozvoljeno da učestvuju.

Ujedno, već drugu godinu zaredom se dodatni budžet finansira prodajom Warchesta, sada četvrtog po redu, i još jednom se pokazuje da je ovaj sistem izuzetno popularan među StarCraft 2 fanovima, jer je još jednom dostignut maksimum od 400 000 dolara nagradong fonda za ovaj događaj, popunjen sa 25% od prodaje svih Warchestova.

Prvi ovogodišnji Warchest je posebno popularan jer je po prvi put doneo skinove za zgrade, koji izgledaju zaista fenomenalno, tako da nas uopšte ne čudi da je ovako brzo ostvaren cilj.

Naravno, novac od prodaje će nastaviti da ide za StarCraft 2 esport, ali više ne u nagradni fond za Katovice, već za podršku produkciji i pokrivanju troškova organizacije.

StarCraft 2 esport scena je tokom 2018. godine imala jednu od najboljih sezona u poslednjih pet godina, što je krunisano vanserijskom uspehom Serrala, četvorostrukog WCS osvajača i prvog ne-korejskog šampiona sveta.

Related Articles