StarCraft 2: ByuN napušta pro scenu i odlazi u vojsku

StarCraft 2: ByuN napušta pro scenu i odlazi u vojsku

Jedan od najčuvenijih Terran igrača u istoriji StarCraft 2, čovek koji je obeležio 2016. godinu u esportu kao prvi igrač bez tima koji je osvojio i GSL i WCS titulu šampiona sveta, ByuN, je danas iznenada objavio vest koja rastužila sve njegove fanove širom sveta – rešio je da odustane od sledeće takmičarske godine i ode da odsluži obavezni vojni rok u Južnoj Koreji.

ByuN je obeležio čitavu jednu StarCraft 2 eru i postao je sinonim za upornost i posvećenost. Njegova rana igra je bila strah i trepet za njegove protivnike, a Reaper mikro je naterao čak i Blizzard da nerfuje jedinicu praktično samo zbog njega.

Ova najava odlaska u vojsku fanovima dolazi kao posebno težak udarac nakon što su ga poslednjih mesec dana pratili na strimu i primetili povratak njegove vrhunske forme, pa su mislili da će ponovo napasti titule i najbolje rezultate u 2019. godini, ali je umesto toga stigao hladan tuš.

Bilo kako bilo, ByuN je i dalje veoma mlad, pa se sasvim lako može vratiti profesionalnom StarCraft 2 kada se bude vratio iz vojske, ukoliko to naravno bude želeo.

 

Related Articles