Dota 2 – Team Liquid nemilosrdan u Moskvi

Dota 2 – Team Liquid nemilosrdan u Moskvi

Na Megafon Winter Clashu u Moskvi učestovali su neki od najboljih svetskih Dota 2 timova u borbi za nagradni fond od $300,000. Za Liquid ovo je bio prvi LAN nastup od The Internationala 2018, pa možemo reći i prviLan turnir na kojem se demonstrirali svoju silu.

Najveće iznenađenje na ovom turniru je to što se Liquid u finalu nije sastao sa ostalim favoritima već sa ekipom Natus Vincere. Virtus Pro i Team Secret su neočekivano podbacili i završili svoje učešće u donjem delu žreba, a oba tima su izgubila od najbolje kineske ekipe PSG.LGD, koja je kasnije poražena od NAVI-a. Niko nije očekivao da NAVI odigra ovako dobro, bili su autsajderi i svoje mesto na ovom turniru izborili su preko kvalifikacija. Pobedom nad Virtus Proom, obezbedili su prvom mestu u grupi, nakon čega su se sastali sa Liquidom u meču pobednika. Tamo su izgubili 2-0, da bi samo meč kasnije obezbedili učešće u finalu, savldavši LGD rezultatom 2-0.

U velikom finalu igralo se u BO5 formatum ali je Liquid imao automatsku prednstt od jedne mape, zbog toga što su obezbedili svoje učešće u finalu preko meča pobednika. Oba meča zajedno nisu trajala ni sat vremena, pa je Liquid bez problema slavio. Liquid je ovaj turnir uzeo bez poraza, a ovom pobedom oni se vraćaju na listu favorita za osvajanje Mejdžora u Kini, iako su propustili prvi Mejdžor.

Da li verujete da Liquid može da osvoji turnri u Čongkingu?

Related Articles