HomeStory Cup XVIII imao najbolju gledanost još od 2013. godine

HomeStory Cup XVIII imao najbolju gledanost još od 2013. godine

Da je StarCraft 2 ove godine u pravoj ekspanziji i na povratku stare slave govore brojni pokazatelji, ali je posle epskog uspeha koji je Serral napravio na BlizzCon 2018, postavši prvi ne-korejski igrač koji je postao StarCraft 2 prvak sveta, ta popularnost probila plafon.

Prvi pokazateljl toga je i HomeStory Cup XVIII, omiljeni StarCraft 2 community turnir koji se već godinama održava u produkciji kuće TakeTV. Titulu je i ovde uzeo Serral, a njegov meč finala sa Innovationom je gledalo sjajnih 68 500 ljudi, što je ogromno povećanje u odnosu na letnji HomeStory Cup XVII i najveća gledanost ovog turnira u proteklih pet godina.

To je naravno bilo propraćeno i duplo bogatijim nagradnim fondom, koji je iznosio 20 000 dolara, i pre svega povratak velikih sponzora na StarCraft 2 scenu, ovoga puta u vidu portala Ebay, koji je rešio uprao preko StarCraft 2 da uđe na esport tržište.

Ovo su sve zaista lepe vesti za ljubitelje ove fenomenalne strategije, i nadamo se da će se ovim tempom uspeha nastaviti i u 2019. godini, jer je StarCraft 2 igra koja to svakako zaslužuje.

Related Articles