Hyped osvojio WePlay Artifact turnir

Hyped osvojio WePlay Artifact turnir

Sinoć je bio poslednji dan prvog Artifact turnira koji je koristio constructed format, a kao pobednik izašao je Dđordž “Hyped” Maganzini.

U finalu sastao se sa Frederikom “Hoej” Nilsenom, koji je do tog duela nije izgubio ni jedan meč. On je bio jedan od retkih igrača koji je napravio malo drugačiji deck, a koristio je crveno/crni aggro deck. Hyped je bio jedan od favorita za osvajanje ovog turnira, ali pored toga njegov put do finala je bio veoma težak. On je koristio plavo/zeleni Salemene Storm deck, pa je pored veoma teškog žreba uspeo lagano da savlada Life Coacha u četvrtfinalu i Stan Cifku u polufinalu rezutlatima 2-0.

Finalni meč je bio veoma zanimljiv sa puno preokreta, ali na kraju je Hyped ipak slavio rezutlatom 2-1. Hoej je u prvom meču bio veoma blizu da savlada igrača Team Liquida, ali pobeda mu je zamalo izmakla pred sam kraj. Sličnom taktikom je započeo i drugi meč, ali ovoga puta mnogo uspešnije, pa smo gledali treći, odlučujući meč. U poslednjem meču oba igrača su bila na jednu combat fazu od pobede, ali Hyped je pomoću Anihilation-a uništio sve nade Hoeja da dođe do pobede.

Turnir je imao nagradni fond koji iznosi $10,000. od čega će $5,000 pripasti pobedniku, dok će drugoplasirani sovjiti $3,000. WePlay-ov Artifact Mighty Triad turnir će se vratiti u januaru, i ovoga puta će imati otvorene kvalifikacije.

Related Articles