Posle skoro tri godine tišine, Husky StarCraft se konačno oglasio o napuštanju scene

Posle skoro tri godine tišine, Husky StarCraft se konačno oglasio o napuštanju scene

Ko je pratio rane godine StarCraft 2 scene, verovatno pamti da je jedan od najvećih, ako ne i najveći kreator sadržaja za ovu popularnu stratešku igru bio Husky StarCraft, rame uz rame sa Day9.

Husky je redovno pravio stvari kao što su analiza i kastovanje partija, “heroji bronze” serijal, pesme sa StarCraft tematikom i drugi slični sadržaj koji je zajednica prosto obožavala. Onda iznenada, negde u vreme Legacy of the Void bete, Husky je jednostavno nestao i prestao da pravi StarCraft sadržaj bez ikakve reči pozdrava ili objašnjenja svojim fanovima.

U međuvremenu je počeo da radi kao producent i menadžer za Youtube kanal njegove devojke, Nerdy Nummies, koja pravi specijalizovane kulinarske emisije za decu, pa je to samo još više razočaralo fanove, koji su očekivali makar neko objašnjenje ili oproštaj.

Bes fanova je kulminirala kada je pre par meseci Husky obrisao apsolutno sav svoj sadržaj sa njegovog Youtube kanala, računajući tu i mnoge kultne pesme koje su obeležile neke ere.

Konačno, posle tri godine, Husky je sada izašao u javnost i dao “zaključak” celoj priči. U otvorenom pismu njegovim StarCraft 2 fanovima, koje u celosti možete videti ispod, Husky kaže da će od sada u StarCraftu uživati “privatno” i zahvalio se svima koji su ga pratili svih ovih godina.

Kaže da je uvek uživao u tome da pravi sadržaj, ali da se sada fokusirao na brigu o svom zdravlju, porodici i razmišljanju o budućnosti i da nije komunicirao prethodnih godina zato što ni sam nije znao šta želi u budućnosti i da se zbog toga izvinjava.

Na kraju, kaže da za sve koji vole StarCraft, postoji jako puno drugih koji prave kvalitetne stvari i da bi trebalo da njima posvetimo vreme.

 

Related Articles