Artifact – Valve već nerfuje Lunu

Artifact – Valve već nerfuje Lunu

Artifact još uvek nije zvanično izašao, ali Valve se već odlučio da nerfuje jednog od jačih heroja. U igri su nam poznata 2 gejm moda, Gauntlet i Constructed. Tokom Gauntleta moguće je da se desi da draftujete Lunu 2 puta, a u tom slučaju njen efekat postaje previše dobar.

Njena moć leži u sinergiji njene pasivne magije Lucent beam i njene signature karte, Eclipse. Pre svake Action Faze Lucent Beam nanosi jednu štetu random protivniku, što nije puno, ali zato svaki put dodaje po jedan charge u njen Eclipse. Eclipse je karta koja košta 6 mane,a nanosi 3 dmg-a random protivniku. Taj efekat se ponavlja za svaki charge. Samim tim, što duže Luna ostane žive, njen Eclipse će raditi više dmg-a.

Tu nastaje problem kada se stvore 2 Lune, a njen efekat onda raste duple brže nego inače. Samim tim ukoliko obe Lune postavite na polja u prvom potezu, do runde kada možete da aktivirate njen Eclipse, to nanosi previše štete, pa čak iako su u međuvremenu uklonjene i vraćene na tablu.

Valve pokušava da sredi ovaj problem tako što će Lucent Beam dodavati charge na maksimum 3 Eclipsa, a ne na svih 6, kao što je do sada bio slučaj kada imate 2 Lune. Eclipse je njena signature karta, a svaki heroj sa sobom nosi 3 iste. Iako ovo nije preveliki nerf, definitivno će oslabiti Lunu u Gauntlet formatu .

Related Articles