Profesionalni MTG igrač je osvojio prvi Artifact turnir

Profesionalni MTG igrač je osvojio prvi Artifact turnir

Ovog vikenda mogli smo da gledamo prvi zvaničan Artifact turnir, koji je održao Beyond the Summit i na kojem se takmičilo 128 igrača. Prvog dana igrali su se mečevi u Swiss formatu BO7, nakon čega bi najboljih 8 igrača drugog dana igrali single elimination BO3.

U finalu sastali su se Joel ‘’heffaklumpen’’ Larson, momak koji je se proslavio igrajući Magic: The Gathering i Mogwai, profesionalni GWENT igrač. Na putu do finala heffaklumpen je morao da savlada Kuroky-a, poznatog Dota 2 igrača, koji trenutno ima priliku da isproba Artifact, s obzirom da Team Liquid ne učestvuje na mejdžoru u Kuala Lumpuru. U velikom finalu slavio je heffaklumpen, pa je samim tim završio ovaj turnir bez poraza.

Ovaj turnir je bio prilika za fanove da vide kako će u budućnosti izgledati turniri za Artifact, koji izlazi za tačno dve nedelje. Predstavljen je Gauntlet sistem, u kojem igrači otvaraju 5 paketa karata da bi na kraju sastavili špil od 40 karata. Najsličniji sistem je možda onaj koji Hearthstone koristi u svom Arena gejm modu, a za sada ovo će biti glavni sistem koji će Artifact koristiti na svojim turnirima.

Related Articles