Pitali smo momke iz FrozenPixel da nam kažu nešto više o njihovoj igri Nanobotic

Pitali smo momke iz FrozenPixel da nam kažu nešto više o njihovoj igri Nanobotic

U petak smo vam pisali o igri Nanobotic, multiplejer naslovu na kome radi hrvatski studio FrozenPixel, a koji predstavlja mešavinu MOBA i FPS žanrova i koji želi da predstavi igračima željnim kvalitetnih takmičarskih igara nešto novo.

Imali smo prilike i da preko vikenda na kratko popričamo sa jednim od tri članova ovog tima koji radi na igri, Ivanom Mandićem, pa da vidimo šta to ima Ivan da nam kaže o njihovom projektu:

RUR: Kako ste došli na ideju za igru, odnosno da spojite moba i fps žanrove?

Ivan:Ideja se razvila prirodno. Počela je od toga da je reč o igri u kojoj na bilo kom delu mape možeš kupiti i zameniti oružje, i ubijaš AI protivnike. Onda se u tu priču, logično, ubacio multiplejer. Samim tim što je multiplejer, i što kupuješ oružja tokom partije, to je u jednu ruku postala MOBA.

RUR: Kako su se MOBA momenti uklopili u celu priču?

Ivan:Budući da su mnogi vaši čitaoci, a i vi sami, ljubitelji MOBA igara, malo ću detaljnije pojasniti kako je MOBA element inkorporiran u Nanobotic.
Mapa je podeljena u sedam proceduralno generisanih prostorija. Centralna prostorija je neutralna teritorija, dok tri prostorije sa svake strane pripadaju jednom od timova.
Svaka soba, izuzev one neutralne u sredini, ima jedan Turret negde oko sredine, koji je opako naoružan i može te utepati k’o zeca. Taj Turret ima četiri Protectora koji lančano štite jedan drugog, a zadnji Protector štiti sam Turret sa Forcefieldom; Tok Turret štiti prolazak u sledeću sobu dok se ne uništi. Da bi igrači i njihovi minioni srušili Turret, moraju prvo srušiti ta 4 protectora. U zadnjoj sobi, onoj najdaljoj od centralne neutralne, Turret štiti Banku.

Mapa je podeljena na dve simetrične polovine, tako da je prva soba od centra i od jednog i od drugog tima u biti ista, tako i sa drugom i trećom.

Protivnički tim uvek vidite kao crveni, dok ste vi plavi; Igrači i minioni imaju crvene obrise(koji se ne vidi kroz zidove), a tako je i sa nekim od ukrasnih elemenata sobe. Recimo, protivnička soba ima crvene forcefieldove, tepihe na stepenicama, i još neke elemente, dok je vaša plava.

RUR: Koje igre su vam bile inspiracija kada ste kreirali svoj naslov?

Ivan: Ne mogu reći da smo tokom, a ni na početku, izrade osnovnih mehanika igre imali neku igru koju konkretno kopiramo. Kretanje lika smo napravili po osećaju, testiranjem ranih prototipa. Rock, koji se vidi u trejleru u par svojih skinova, ima samo jednu brzinu, a to je trčanje. Skače jako visoko, i ima potisnike na nogama koji vam omogućavaju da menjate smer više puta u padu. U kretanju mu isto pomažu razne vrste eksplozija koje puška može proizvesti. Definitivno su kroz godine igranja druge igre na nama ostavile traga, ne samo pucačine i mobe, ali ne mogu izdvojiti neku konkretnu kada je gejmplej u pitanju.

RUR:U moru free2play igara, čime mislite da se vaš naslov izdvaja?

Ivan: Naša igra nudi novo iskustvo gejmpleja, mogućnost nadogradnje puške bilo gde, i super brze promene oružja. Oružja koja se ne razlikuju samo po jačini i brzini pucanja, već nude različite mogućnosti kao što je zaleđivanje, trovanj ili lečenje drugih likova. Naravno, tu su i minioni, koje možeš stvoriti bilo gde na mapi i upravljati njima.
Takođe, tu je potpuno uništiva okolina; a sve što se može srušiti se može i vratiti nazad.

RUR: Gde vidite svoju igru za godinu dana? Gde je pronašla svoje mesto u
ekosistemu?

Ivan: Od samog starta igru vidimo kao kompetitivnu, tako da planiramo organizovati turnire; To je naš trenutni plan za budućnost. Naravno, tu je i kontinuirani razvoj same igre, balansiranje, nove mape, minioni i oružja.

RUR: Za kraj, kako biste u jednoj rečenici našim čitaocima rekli šta je igra?

Ivan: FPS MOBA Ekstravaganca

RUR: Sviđa nam se! Hvala Ivane na razgovoru i srećno sa razvojem igre!

Ivana: Hvala vama!

Related Articles