Hrvatska igra Nanobotic je mešavina MOBA i FPS žanrova

Hrvatska igra Nanobotic je mešavina MOBA i FPS žanrova

Da je hrvatska industrija video-igara jedna od najrazvijenih u regionu odavno nam je poznato, ali uvek iznova uspeva da nas iznenadi novim projektima.

Tako nam danas stiže vest o igri Nanobotic, na kojoj radi mladi studio FrozenPixel, sastavljlen od svega troje ljudi. Igra pokušava da kombinuje dva veoma popularna žanra, pucačine iz prvog lica (FPS) i MOBA igre, a ekonomski model je free-to-play.

Igra se dešava hiljadu godina u budućnosti, kada su svet preuzeli nanoroboti, a čovečanstvo se bori za opstanak, ali za sada mislimo da neće postojati singlplejer kampanja, već je fokus na multiplejeru.

Ono što ovu igru izdvaja od klasičnih pucačina, i daje joj MOBA elemente, jeste mogućnost da pravite dodatnu opremu i minione na licu mesta, koji će vam pomoći u borbi protiv protivnika. Timovi od petoro se bore sa ciljem da unište protivničku bazu, a pre toga kule u posebnim sobama, dakle takođe, baš kao i u MOBA igrama.

Na osnovu snimka, nas frenetičnost akcije i brzo skakutavo kretanje po platformama veoma podsećaju na dobri-stari Quake gejmplej, i jedva čekamo da vidimo kako se to uklapa sa MOBA elementima.

Očekujemo da  igra uđe u Early Access na Steamu krajem novembra, kada ćemo imati i prilike svi da je probamo i testiramo, a do tada, uživajte u trejleru.

 

 

Related Articles