StarCraft 2: Zeratul je novi StarCraft 2 co-op commander!

StarCraft 2: Zeratul je novi StarCraft 2 co-op commander!

Novi BlizzCon, novi StarCraft 2 commander za jedan od ubedljivo najpopularnijih modova u ovoj strateškoj igri.

Govorimo naravno o co-op modu, a novi komandant koji nam stiže jeste čuveni Dark Templar Zeratul, koji je žrtvovao jako puno toga kako bi spasao praktično celu galaksiju od propasti, na kraju davši i svoj život.

Zeratul kao co-op commander će se nalaziti i kao heroj na mapi, a koristi Xel’Naga artefakte kao glavnu alatku za razvoj strategije.

Njih pronalazi po mapi uz pomoć osobine “Prophetic Vision”, što je veoma lep osvrt na njegovu ulogu u priči StarCrafta. Sa svakim novim artefakom koji nađe, njegove jedinice, građevine, dropovi i on sam dobijaju brojna poboljšanja i nove osobine. U partiji može pronaći ukupno tri artifakta, koji osim što daju sva ta poboljšanja, ujedno i otključavaju moće efekte na gornjem baru, po jedan za svaki artefakt, ukupno četiri sa jedniim koji dobija na startu partije.

Može da prizove i The Legendary Legion drop, ali legendarnom legijom ne može da upravlja direktno, već samo da je usmeri kada je “spusti” na mapi.

Kada sakupi sve artefakte, njegova glavna snaga, odnosno Tier 4 ability u top baru, je prizivanje Avatara Forme i Esensije, od kojih jedan ima moćne damage efekte, a drugi mogućnost da evoluira vaše jedinice u moćnije varijante i devoluira protivnikove.

Jako nam se sviđa kako je dizajn tim inkorporirao ideju Zeratula u co-op, pažljivo brinući o njegovom načinu igranja u kampanji, ali i o onome što čini Zeratula kao karaktera u svetu StarCrafta, tako da jedva čekamo da ga probamo kada izađe, jer deluje izuzetno zabavno za igranje.

Više detalja o njegovim osobinama, i o filozofiji iza dizajna, pročitajte u zvaničnoj objavi na ovom linku, a ispod možete videti trejler.

 

Related Articles