Tekken 7: Finalni rezultati MASTERCUP 10 i MASTERCUP Try turnira

Tekken 7: Finalni rezultati MASTERCUP 10 i MASTERCUP Try turnira

Nedavno je u Japanu održan MASTERCUP turnir po jubilarni deseti put u svom dosada najvećem izdanju sa preko 1200 učesnika. Za one neupućene, MASTERCUP je čuvena serija timskih 5v5 turnira koja okuplja najbolje igrače iz Japana, ali i širom sveta. Tako smo imali priliku da vidimo elitu svetskog Tekkena, uključujući igrače kao što su i Knee i aktuelni EVO prvak sveta LowHigh.

Turnir je bio pun neverovatnih mečeva, preokreta, iznenađenja, ali i kontroverzi, što ćete videti sve u nastavku teksta.

Jedno od najvećih iznenađenja turnira jeste rana eliminacija korejskog tima koji je predvodio Knee, trenutno možda i najbolji igrač na planeti. Meč nije snimljen u celosti, ali mogli smo da vidimo kako su pred Jack 7 igračem pod nazivom Jyotaro pali Knee i EyeMusician.

Čitav turnir je bio pun neverovatnih mečeva i finale nije razočaralo. U finalu su se kao i mnogo puta do sada sastali Japan i Koreja. Japan je ovog puta predstavljala ekipa Yamasa koja je prošle godine poražena u finalu nakon teškog poraza i velikog preokret, dok je ovu korejsku ekipu predvodio član Fursan ekipe Lowhigh. Tim Yamasa su činili Nishi, Batsu, Yuu, Take i Nobi, dok su Fursan Allstars činili Mulgold, Ameeba, Rangchu, CherryBerryMango i na kraju Low High. Koreja je povela rezultatom 2-1 i za japansku ekipu je nastupio Yuu, prošlogodišnji tragačar koji je ovoga puta tražio iskupljenje, što se ogledalo u njegovoj igri. Vidno motivisani Yuu je možda imao i najvećeg udela u eventualnoj pobedi i zahvaljajući njegovim naporima Japan je poveo sa 4-2. Kao as je istupio LowHigh koji je pobedio u sledećem meču, da bi tačku na meč stavio Take koji je presudio i doneo Japanu titulu rezultatom 5-3.

Upravo je u finalu usledio i najkontroverzniji trenutak meča. U finalnoj rundi odlučujućeg meča, LowHigh je naprosto stao. Komentatori nisu pomislili da nešto nije u redu pošto se slične situacije često dešavaju u igri na najvišem nivou. Japanski tim je slavio, a LowHigh se žalio kako nije mogao da vidi bilo šta na ekranu na par trenutaka. Jeondding, poznati korejski igrač, je snimio meč iz drugog ugla gde se jasno vidi da u tom trenutku nije mogao ništa da vidi. Uprkos tome, pošto nije odmah rekao nešto povodom toga, rezultat nije opovrgnut i nije se ponovo igrao poslednji meč. Detaljno objašnjenje situacije je postavio poznati strimer i komentator Aris.

sutradan se održao MASTERCUP try turnir, turnir gde su se okupili japanski igrači kako bi dobili pro licencu. Kao i prvog dana, na turniru su se pojavili neki od najboljih igrača u Japanu, iako nemaju profesionalnu licencu. Turnir je osvojio Chikurin, istaknuti japanski Geese igrač, dok je kao drugi završio Jyotaro.

Nakon kratke pauze, vraćamo se Tekken World Tour akciji. Ove nedelje se održava Canada Cup koji će biti poslednji turnir u regularnom delu sezone pre velikog finala u Amsterdamu 2. decembra.

Izvor: Eventhubs

Related Articles