Tekken 7: Sutra počinje 10. jubilarni MASTERCUP, najveći timski tekken turnir

Tekken 7: Sutra počinje 10. jubilarni MASTERCUP, najveći timski tekken turnir

Dok se regularni deo Tekken World Toura privodi kraju, pred nama je još veliki turnir iz Japana. U pitanju je favorit publike, MASTERCUP, kome je ovo jubilarno deseto izdanje.

Za one koji nisu upućeni, MASTERCUP je japanski turnir timskog formata u kome igrači iz petočlanih timova igraju meč na jednu pobedu kako bi izbacili članove protivničkog tima. Sam turnir je single elimination formata, iako postoji i lucky losers pravilo, a kada se na to doda i prethodno pomenuti format, turniri u ovom serijalu važe za neke od najnepredvidljivih. Takođe, ovaj turnir okuplja najbolje igrače iz svih oblasti Japana te je posebno zanimljivo gledati regionalna rivalstva, ali i najbolje igrače iz Koreje i širom sveta. Upravo jedan od najboljih mečeva je odigran između timova ove dve zemlje u MASTERCUP 7 finalu.

Da turnir zavređuje svake godine sve veću pažnju potvrđuje i obaranje rekorda po broju prijavljenih učesnika koji je postavljen prošle godine sa 1035 na preko 1200 igrača.

Ove godine, međutim, MASTERCUP 10 će biti dvodnevni događaj. Prvog dana, u subotu 20. oktobra, održaće se tradicionalni 5v5 turnir, dok će narednog dana da se održi MASTERCUP TRY turnir, solo turnir u kome će najbolji igrači da se bore za pro licencu.

Ispod možete videti vremenski raspored kao i ko će streamovati oba dana turnira, a ostavićemo vas i sa prošlogodišnjim finalom gde je tim predvođen Kagemaruom napravio možda i najveći preokret u istoriji serijala.

Izvor: Mastercup

Related Articles