Blizzard ugasio mogućnost kupovine Loot kutija u Belgiji

Blizzard ugasio mogućnost kupovine Loot kutija u Belgiji

De se Belgija i Holandija ni malo ne šale kada je u pitanju kockanje u video-igarama, ovo leto nam je čisti dokaz.

Nakon što su početkom godine u ovim zemljama ustanovljeni propisi po kojima je izvlačenje predmeta u Loot kutijama video-igara kockanje, popularnim kompanijama koje ove metode koriste u svojim igrama je dato dva meseca da se takve stvari regulišu po propisima. Kako to nije učinjeno, dolazi do posledica.

Najpre smo u junu videli da je Valve zabranio trgovinu Dota 2/CS:GO predmetima u Holandiji, a sada i Blizzard pristupa krajnjoj meri – potpuno je isključena mogućnost kupovine Loot kutija za pravi novac igračima iz Belgije.

Od sada pa na dalje, igrači u Belgiji koji igraju Hearthstone, HotS ili Overwatch, će Loot kutije/packove, moći da kupuju samo za valute unutar igre, odnosno neće moći da troše pravi novac, jer bi to značilo da se kockaju, po novim propisima ovih zemalja.

Videćamo da li će ovi zakoni imati većeg odjeka, jer bi uskoro mogli da se prošire i na čitavu EU, a to bi već značilo da bi ove kompanije morale drastično da promene sisteme monetizacije unutar igre, jer sistem u kome ne učestvuje Evropa ne bi bio finansijski isplativ.

U Kini su ovi propisi za sada prevareni tako što igrač tehnički kupuju nešto fiksno u sitnoj vrednosti (recimo 5 dusta u Hearthstoneu), a zatim “na poklon” dobiju i Loot Kutiju, pa se tehnički ne kockaju, jer nisu dali pravi novac za kutiju, već su je dobili na poklon, a kupili su nešto drugo, ali izgleda da ovakve cake ne prolaze u Holandiji i Belgiji, što svakak pozdravljamo.

 

Related Articles