Završen prvi dan TI8 Main Eventa

Završen prvi dan TI8 Main Eventa

Sinoć je bilo veliko otvaranje Main Eventa, a pored nekoliko zanimljivih i neočekivanih rezultata imali smo priliku da vidimo i Gabena. Imamo prve polufinaliste winners bracketa, a još četiri ekipe napustile su takmičenje.

Jučerašnji dan otvorili su Team Liquid i Optic Gaming, što je bio prvi meč winner bracketa, pa se samim tim igralo u BO3 formatu. Kao što je bilo i očekivano, prošlodišnji šampioni slavili su lako u 2 brze partije. U prvom meču sjajni su bili Mind Control koji je završio meč skorom 10/0/9, i Miracle koji je sa last pick Alhemičarom imao GPM 980 u partiji koja je trajala nešto manje od 30 minuta. Drugi gejm je bio takođe veoma ubedljiv, pošto je Liquid uspostavio dominaciju rano u partiji, tako što su uništili Crystal Maiden PPD-a, koji je završio gejm sa 11 smrti. U ovom gejmu sjajan je još jednom bio Mind Control na Batrideru, a bez greške igrao je i GH na Earth Spiritu.

 

Drugi meč bio je izmedju ekipa Virtus Pro i PSG.LGD-a, gde smo očekivali jedan veoma uzbudljiv meč, a to smo imali sve do jednog momenta u prvom gejmu koji je sve okrenuo. Prvi gejm je počeo sjajno za VP koji je sa Enigmom, Kunkom i Tiny-em dobijao sve early gejm fajtove sa lepo odrađenim kombom. Sve je išlo lepo do jednog teamfighta u kojem je Pasha potpuno omašio ulti sa Enigmom nakon sjajnog baita Maybe-a na Storm Spiritu. I pored toga VP je uzeo prva 2 kila u tom teamfightu, ali 2 brza buybacka brzo su preokrenula situaciju, a VP je ostao da brani bazu samo sa Kunkom i Bane-om. Iako su i dalje imali Tier 1 kulu na midu, LGD je krenuo na fast push i ignorišući racks, uspeli su iznenadno da završe gejm jer CIS ekipa nije imala para za buybackove. Nakon takvog poraza VP nije mogao da se sastavi u drugom gejmu i LGD nije dozvolio Alhemičaru da farmuje džunglu sjajnim postavljanjem wardov svuda po mapi. VP je uspeo da produži malo partiju, ali u 35om minutu gejm je bio završen i LGD je poslao VP u lower bracket.

Lower bracket je takođe pružio iznenađenja, naročito što su se mečevi igrali u formatu BO 1. Iako je Kpii bio veoma samouveren u pobedu protiv Winstrike-a, Newbie je ekipa koja će pakovati kofere. Još jedno iznenađenje bilo je to što je Team Serenity slavio protiv fnatica, a Mineski i Vici Gaming su na kraju ipak prošli pored TNC-a i VGJ.Thundera.

U drugom danu gledaćemo čeitiri BO3 meča, od kojih prvi počinje u 19:00, a dan će zatvoriti VP i Mineski u delu koji će početi oko 04:00.

Related Articles