Riot predstavio novi skin koji će prodavati u humanitarne svrhe

Riot predstavio novi skin koji će prodavati u humanitarne svrhe

Developeri video igara koje postižu ogroman komercijalni uspeh nisu samo u stalnoj jurnjavi za novcem, već pokazuju i onu humani stranu kako bi deo para izdvojili u humanitarne svrhe.

Jedna od plemenitih kompanija je Riot Games koji je sada u saradnjih sa fondacijom Make-A-Wish predstavio novi skin za League of Legends od čije će kupovine sve sredstva otići za lečenje pacijeta obolelog od raka. Skin u pitanju je za šampiona Cho’Gath i nosi naziv Dark Star sa fenomenalnim izgledom što je razlog više za njegovu kupovinu.

Sav novac će ići za pomoć Brajanu, dečaku obolelom od raka, koji je Make a Wish fondaciji rekao da bi voleo da upozna ljude koji su kreirali League of Legends i da napravi nešto za igru sa njima. Odluka da se napravi za ovaj skin je lako pala, jer je Cho’Gath omiljeni šampion dečaku, a potom su developeri sve skice slali njemu na uvid kako bi on pratio proces razvoja i kako bi sve bilo kako treba.

Ovo nije prvi put da Riot pravi skin humanitarnog formata, pošto smo prošle godine imali prilike da vidimo Championship Ashe skin uz koji su igrači mogli da biraju kuda će njihov novac otići, odnosno u koju organizaciju.

Jako lepo od Riota što nastavlja svoj trud kako bi pomogao onima u problemu i nadamo se da će dečak ubrzo ozdraviti i nastaviti da igra LoL sa ovim moćnim skinom..

Related Articles