Hearthstone bag koji je omogućio da čuveni “Coin Mountain Giant” meme zapravo radi

Hearthstone bag koji je omogućio da čuveni “Coin Mountain Giant” meme zapravo radi

Nije tajna da je Hearthstone igra kojoj bagova i interakcija koje baš i ne rade kako treba ne manjka.

Najčešće ih vidimo “tonu” u trenutku kada izađe neka nova ekspanzija, jer se tada pojavi gomila karata sa novim mehanikama i verujemo da je jako teško ispitati sve moguće opcije i interakcije dok to prosto ne ispitaju sami igrači masovnim igranjem.

Ipak, jedan bag koji su igrači primetili ovih dana posebno je zanimljiv zato što zapravo daje život starom Hearthstone memeu.

U davna vremena Handlocka, često su se igrači šalili da se “noob worlock” prepoznaje tako što u trećem potezu pokušava da odigra coin Mountain Giant, koji sa Coinom košta 4 mana, ali naravno cena će mu porasti na 5 kada se otarasite jedne karte iz ruke, odnosno Coina.

Ipak, jedan čudan novi bag, koji uključuje Coin i Counterspell, nam omogućava da odigramo Mountain Gianta za 3 mane čak i kada bi on trebalo da košta 4. Naime, ukoliko igrate Even Warlocka i imate Coin, cena MG se već u trećem potezu može dovesti do svega 3 mane, zahvaljujući tome što imate deset karata u ruci.

Međutim, ako u tom trenutku protiv magea koji ima aktivan Counterspell odigrate Coin, cena Mountain Gianta će ostati i dalje 3 mane, iako bi trebalo da košta 4 mane, jer imate kartu manje u ruci.

Čudan bag, koji nam nije baš najjasnije kako je nastao, ali svakako može imati uticaja u meti gde se igraju i Even Warlock i Aluneth Mage.

Ispod možete videti i kako to izgleda u praksi:

Related Articles