Južnokorejski Overwatch haker će morati da služi zatvorsku kaznu

Južnokorejski Overwatch haker će morati da služi zatvorsku kaznu

Blizzard se uopšte ne šali kada su u pitanju hakeri koji bivaju uhvaćeni u izvođenju radnji koje su strogo zabranjene, već ide do kraja kako bi se osigurao da ih sačeka zaslužena kazna.

Tako smo ranije tokom ove godine saznali da su dva hakera iz Južne Koreje dobili kaznu od 10,000 dolara i dve godine uslovne kazne. Ipak, jedan drugi haker iz iste države ide u zatvor zbog kršenja zakona o zaštiti informacija i komunikacije jer je učestvovao u nizu prekršaja, kao što su nameštanje mečeva i hakovanje naloga i oduzimanje ličnih podataka.

Kako prenosi SBS News(posredstvom dotesports), ovaj haker će izdržavati zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine, nakon čega ga čekaju još dve godine uslovne kazne, a uključena je i novćana kazna koja može otići do 18,000 dolara. Kako je ovaj portal naveo, oštra kazna dolazi i zbog ogromne količine novca prikupljenog korišćenjem nelegalnih metoda, čak 180,000$.

Blizzard će svakako nastaviti da lovi svakog ko proba da prekrši zakon , a trenutno još nekoliko hakera očekuje konačnu presudu suda.

Related Articles