Cradle of Death je nova Co-op misija u StarCraft 2!

Cradle of Death je nova Co-op misija u StarCraft 2!

Možda znate, možda ne znate, ali još i pre nego što je StarCraft 2 postao f2p krajem prošle godine, ubedljivo najpopularniji mod igranja u ovoj igri su bile co-op misije, pa otuda i ne čudi tolika posvećenost developera na razvoju novih mapa, novih co-op komandira i redovonom balansiranju ovog moda.

Ukoliko niste upoznati sa ovim modom, Co-op u suštini predstalja uglavnom neke misije iz singlplejer kampanja koje su specijalno rekreirane za igranje u dvoje sa brojnim izazovima i jedinstvenim dodacima koji svako novo igranje čine iznova i iznova zanimljivim i zabavnim, posebno sa redovnim nedeljnim “mutacijama” koji dodaju nove slojeve težine na postojećim mapama, ali i zbog toga što postoji preko 15 komandanata sa kojima možete igrati, svaki sa svojim jednistvenim setom jedinica i specijalnim karakteristikama.

Pa kada znate da sve to možete ukombinovati u mnogo kombinacija komandira, u mnogo različitih misija sa novim mutacijama svake nedelje, jasno vam je da zabavi nikada kraja.

Danas nam je predstavljena i najnovija mapa koja stiže u co-op: Cradle of Death!

Priča iza ove co-op misije je sledeća, čuveni ghost Stone je otišao da istražuje tajna uporišta Moebius Corpsa, i na jednom je našao masivnu borbenu stanicu sa misterioznom tehnologijom Xel’naga. On će uz pomoć nas, co-op igrača, pokušati da digne u vazduh ovu stanicu, kako bi spasao nevine kolonije na kojima žele da testiraju ova oružja.

Cilj misije je da svaki od igrača pošalje po jedno vozilo sa Xel’Naga artifaktom do ciljne lokacije, i kada oba igrača postave Xel’Naga artefakt tu, misija je pređena i dolazi do igromne lančane eksplozije. Kao što možete videti ispod. Naravno, to neće biti tako jednostavno, jer su protiv vas i Amon i Moebius, koji će protiv vaše baze i vašeg vozila slati brojne neprilike kako bi vas sprečili da završite misije.

Deluje jako zabavno, i nova mapa nam stiže već sa patchom 4.4.0 koji je live već večeras!

Related Articles